Treidaus-strategia: Skalppaus

Yksi treidauksen suosituimmista strategioista on skalppaus. Skalppaus keskittyy useiden lyhytaikaisten kauppojen tekemiseen päivän aikana tavoitellen pieniä hintaliikkeitä. Skalppauksen ollessa suosittua, on se myös yksi haastavimmista tavoista sijoittaa ja treidata.

Skalppauksen Toimintaperiaate

Skalppauksen perusta on hyödyntää pieniä hintaliikkeitä ja volatiliteettia päivän aikana. Skalppaajat avaavat ja sulkevat positioita nopeasti yrittäen saada pienen voiton jokaisesta kaupasta. Skalpauksessa keskitytään yleensä hyvin likvidien kohteiden, kuten osakkeiden, valuuttojen tai futuurien kauppaan, sillä näillä markkinoilla on usein runsaasti pieniä hintamuutoksia, joista skalppaaja voi hyötyä. Skalppauksessa käytetään apuna aktiivisesti teknistä analyysia, graafisia indikaattoreita sekä uutis- ja julkaisutapahtumia kauppojen pohjalle. Skalppauksessa käytetään pääsääntöisesti todella lyhyen aikavälin hintagraafeja, esimerkiksi minuuttigraafeja tai jopa sekuntigraafeja.

Skalppauksen Riskit

Vaikka skalppaus voi tarjota sijoittajille mahdollisuuden ansaita pieniä voittoja nopeasti, se ei ole kuitenkaan riskitön strategia. Skalppaajat kohtaavat useita haasteita, jotka voivat vaikuttaa treidauksessa menestymiseen.

Ensinnäkin, kaupankäyntikustannukset voivat vaikuttaa voittoihin merkittävästi. Skalppaajat käyvät useita kauppoja päivässä, ja pääsääntöisesti jokainen kauppa vaatii maksuja ja palkkioita, jotka voivat syödä voittoja, jos niitä ei oteta huomioon. Siksi skalppaajien on valittava alustat, jotka tarjoavat kilpailukykyiset kaupankäyntikustannukset.

Toiseksi, koska skalppaajat pyrkivät saamaan pieniä voittoja nopeasti, heidän on oltava tarkkoja ja nopeita päätöksentekijöitä. Stressi voi vaikuttaa kaupankäyntiin, ja virheet voivat aiheuttaa tappioita. Skalppaajat tarvitsevat vankan kaupankäyntisuunnitelman ja -strategian pysyäkseen kurinalaisina ja välttääkseen impulsiiviset päätökset.

Kolmanneksi, kaupat voivat helposti osua stop lossiin, joka syö voittoja ja voi helposti aiheuttaa suuriakin tappioita pitkällä aikavälillä. Koska skalppauksessa etsitään pieniä hintaliikkeitä, myös stop loss -toimeksiannot ovat yleensä lähellä ostohintaa, jolloin pienikin hintaliike voi helposti osua stop lossiin ja aiheuttaa tappiota.

Mitä ottaa huomioon skalppauksessa?

Menestyminen skalppauksessa vaatii kurinalaisuutta, taitoa ja harjoittelua. Alla on muutamia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon.

  1. Riskienhallinta: On tärkeää asettaa tiukat stop-loss -rajat ja määrittää riski-tuotto-suhde ennen kauppaa. Tämä auttaa rajoittamaan tappioita ja varmistamaan, että voitot ovat suuremmat kuin tappiot.

  2. Tutustu Markkinoihin: Skalppaajien on oltava hyvin perillä markkinoiden toiminnasta ja ymmärrettävä teknisen analyysin perusteet. Perusteellinen tutkimus auttaa tunnistamaan potentiaaliset kaupankäyntimahdollisuudet.

  3. Psykologinen Valmistautuminen: Skalppaus voi olla stressaavaa, joten on tärkeää valmistautua henkisesti. Sijoittajan on opittava hallitsemaan tunteitaan ja pysymään rauhallisina paineen alla.

  4. Harjoittelu Demotileillä: Ennen kuin siirtyy käymään kauppaa oikealla rahalla, on suositeltavaa harjoitella skalppausta sekä muita sijoittamisen osa-alueita demo-tilillä. Tämä auttaa hankkimaan käytännön kokemusta ilman riskiä.

Lopuksi

Skalppaus on tehokas ja suosittu treidaamisen strategia, joka tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden ansaita pieniä voittoja nopeasti. Menestyminen skalppauksessa vaatii kuitenkin asianmukaista koulutusta, harjoittelua ja kurinalaisuutta. Sijoittajan on tiedostettava riskit ja oltava valmis kohtaamaan haasteet tavoitellessaan menestystä tässä vaativassa strategiassa. Skalppaus voi olla kannattavaa sijoittajille, jotka ovat valmiita omistamaan aikaa ja vaivaa kehittääkseen tarvittavat taidot ja tietämyksen aiheesta. On myös tärkeää muistaa, että skalppaus sijoittamismuotona ei välttämättä sovi kaikille. Joillekkin voi sopia toisenlainen sijoitustyyli tai -strategia.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta