Markkinakatsaus Viikko 43

Tässä artikkelissa tarkastelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4256,25$ ja sulkeutui hintaan 4137,75$. Viikon aikana nähtiin siis suurta laskua. Teknisen analyysin näkökulmasta markkina näyttää vielä heikommalta, kuin missä markkina oli noin viikko sitten.

Teknisestä näkökulmasta hinta on tällä hetkellä kaikkien liukuvien keskiarvojen alapuolella (SMA200, SMA50, EMA25), joka indikoi meille heikosta markkinaympäristöstä. Viikon aikana hinta myös laski reilusti SMA200 alapuolelle, josta alkuun näytettiin saavan hieman tukea. Tämä taso kuitenkin rikottiin, joka johti suurempaan markkinalaskuun. Suuria ostopaineesta kertovia kynttilöitä ei myöskään tullut viikon aikana, jotka indikoisivat markkinan suunnan käännöksestä suuremmassa kuvassa.

RSI-indikaattori näyttää markkinan olevan kuitenkin pikkuhiljaa ylimyyty -tilassa, joka voisi indikoida ainakin pienestä liikkeestä ylöspäin. Jos markkinalta löydetään tukea, voidaan markkinoilla hyvinkin nähdä vähintään jonkinlaista nousua näin suuren laskun jälkeen.

Graafille on myös piirretty punainen trendiviiva, joka voi toimia potentiaalisena tukitasona, jos hinta liikkuu tänne asti, eikä markkinalta löydetä tukea ennen tätä.

 

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 14680,00$ ja sulkeutui hintaan 14265,25$. Viikon aikana nähtiin siis suurta laskua samaan tapaan, kuin S&P500 futuureissa. Teknisen analyysin näkökulmasta tilanne ei kuitenkaan näytä yhtä heikolta, kuin S&P500 futuureissa.

Teknisestä näkökulmasta hinta on tällä hetkellä SMA50  sekä EMA25 alapuolella, mutta on pysytellyt vielä SMA200 yläpuolella. Hinta on kuitenkin lähellä SMA200 tasoa, joka voisi toimia potentiaalisena tukitasona, jos hinta liikkuu tälle tasolle. Jos hinta kuitenkin rikkoo SMA200 tason alaspäin, voidaan markkinoilla nähdä vieläkin suurempaa laskua. Markkina rikkoi aikaisemmin useasti toimineen tukitason (vihreä vaakaviiva), joka voi myös olla hankalaa rikkoa takaisin ylöspäin.

RSI-indikaattori alkaa lähenemään myös ylimyyty -tilaa, joka voisi indikoida ainakin pienestä liikkeestä ylöspäin lähitulevaisuudessa. Jos RSI-indikaattori menee vielä hieman alemmaksi ja hinta tulisi koskettamaan SMA200 tasoa, voisi kyseessä olla looginen tukitaso. Tämän tason rikkoituessa tilanne alkaa kuitenkin näyttämään huomattavasti huonommalta.

 

Bitcoin

Viikko avautui Bitcoinissa hintaan 30007$ ja on käytännössä ollut nousussa koko viikon. Bitcoin on ollut siis selkeästi vahvempi, kuin esimerkiksi yllä käydyt indeksit.

Teknisestä näkökulmasta tilanne alkaa myös näyttämään hyvältä. Hinta on tällä kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (SMA200, SMA50, EMA25) sekä näiden järjestys graafilla alkaa näyttämään pikkuhiljaa hyvältä (ensin EMA25, sitten SMA50, lopuksi SMA200). Hinta rikkoi myös aikaisemmin vastustasona toimineen tason (vihreä vaakaviiva). Jos hinnassa nähdään korjausliikettä alaspäin, voi tämä sama taso toimia potentiaalisena tukitasona.

Teknisestä näkökulmasta huomiota herättää kuitenkin RSI-indikaattori, joka on selkeästi yliostettu -tilassa. Tämä voi mahdollisesti indikoida ainakin pienestä korjausliikkeestä alaspäin lähitulevaisuudessa.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!