Markkinakatsaus Viikko 46

Tässä artikkelissa tarkastelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4425,75$ ja sulkeutui hintaan 4525,70$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 3,37%.

Markkinan tekninen kuva on vahvistunut entisestään ja markkina näyttää teknisestä näkökulmasta huomattavasti vahvemmalta, kuin esimerkiksi kuukausi sitten. Hinta on selkeästi kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (SMA200, SMA50, EMA25) sekä näiden järjestys päiväkynttilöillä on jo hyvässä asetelmassa. Markkinalla toiminut vastustaso hinnassa ~4400$ saatiin rikottua selvästi kuluneen viikon tiistaina. Loppuviikosta saatiin kuitenkin muutama myyntipaineesta kertova kynttilä, jotka indikoivat vastusta hinnan nousulle.

Seuraavia selkeitä vastustasoja markkinalla on havaittavissa hinnoissa ~4550$-4560$, ~5600$ ja ~4660$-4685$.

RSI-indikaattori alkaa lähenemään pikkuhiljaa yliostettua tilaa, joka voi indikoida mahdollisesta korjausliikkestä tulevien viikkojen aikana. Markkina voi kuitenkin vielä nousta jollekkin edellä mainitun vastustason alueelle, josta vasta mahdollisesti saataisiin kunnollinen korjausliike alaspäin. Tällöin myös RSI-indikaattori olisi todennäköisesti selkeästi ylimyydyssä tilassa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long S&P500

Short S&P500

 

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 15586,25$ ja sulkeutui hintaan 15874,25$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 4,20%.

Myös NASDAQin tekninen kuva on vahvistunut entisestään. NASDAQ on ollut kuitenkin kokoajan hieman vahvempi teknisestä näkökulmasta, kuin edellä käsitelty S&P500. Hinta on myös selkeästi kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (SMA200, SMA50, EMA25) sekä näiden järjestys päiväkynttilöillä on hyvässä asetelmassa. Markkinalla toiminut vastusalue hinnassa ~15700-15850$ saatiin myös rikottua selvästi kuluneen viikon tiistaina, samaan tapaan, kuin S&P500 futuureissa. Loppuviikosta saatiin graafille kuitenkin muutama myyntipaineesta kertova kynttilä, jotka voivat indikoida korjausliikkeestä alaspäin.

Seuraavia selkeitä vastustasoja on hinnoissa ~15050$-15100$ ja ~15260$.

RSI-indikaattori alkaa myös lähenemään pikkuhiljaa yliostettua tilaa, joka voi indikoida mahdollisesta korjausliikkestä tulevien viikkojen aikana. Markkina voi kuitenkin vielä nousta jommalle kummalle edellä mainitun vastustason alueelle, josta vasta mahdollisesti saataisiin kunnollinen korjausliike alaspäin. Tällöin myös RSI-indikaattori olisi todennäköisesti selkeästi ylimyydyssä tilassa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long NASDAQ

Short NASDAQ

 

Viikon tapahtumat, jotka vaikuttivat markkinaan

Kuluneen viikon markkinaliikkeisiin vaikuttavana tekijänä oli myös julkistukset, jotka aiheuttivat markkinoilla suurta liikettä erityisesti tiistaina. Tällöin Yhdysvalloista julkistettiin uusia inflaatiolukuja. Luvut olivat markkinoiden näkökulmasta positiivisia, jotka aiheuttivatkin suurta nousuliikettä markkinoilla. Aikaisempi luku oli 3,7%, odotus oli 3,3% (median forecast) ja julkistettu tulos oli 3,2%, joka oli siis odotettua alhaisempi.

Torstaina saatiin kuitenkin myös hieman negatiivisia uutisia Yhdysvaltojen työttömyysluvuista. Aikaisempi luku oli 218 000, odotus oli 222 000 (median forecast) ja julkistettu tulos oli 231 000, eli selkeästi isompi, kuin oli ajateltu. Tämä muun muassa aiheutti markkinalla pientä hetkellistä liikettä alaspäin torstaina, mutta hinta jatkoi nopeasti nousuaan tästä uutisesta huolimatta. Torstaipäivän kynttilälle saatiinkin ostopaineesta kertovaa kynttilää molempien indeksien puolella.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!