Markkinakatsaus Viikko 48

Tässä artikkelissa tarkastelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4568,50$ ja sulkeutui hintaan 4604,00$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 0,81%.

Markkina jatkui kuluneen viikon edelleen nousussa, eikä suurempia korjausliikkeitä nähty. Markkina liikkui suurimman osan viikosta suhteellisen pienessä hintavälissä, eikä markkinalla ollut kovinkaan selkeää suuntaa alkuviikosta. Perjantaina nähtiin kuitenkin suurempi nouseva kynttilä, joka käytännössä johti kuluneen viikon nousulle. Muuten markkina liikkui siis hyvinkin pienessä hintavälissä ja kynttilöihin (päiväkynttilät) saatiin sekä osto- ja myyntipaineesta kertovia ”häntiä”.

Kokonaisuutena markkina näyttää kuitenkin vahvalle ja hinta on kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (SMA200, SMA50, EMA25). Nousevat kynttilät ovat olleet myös vahvoja, eikä suuria laskevia kynttilöitä ole nähty juuri lainkaan edellisen kuukauden aikana.

Hinta sulkeutui ~4600$ tasolle, joka toimii vastustasona sekä teknisen analyysin, että psykologisen puolen kannalta. Jos tästä tasosta päästään menemään selkeästi läpi, voidaan markkinoilla nähdä edelleen nousua. Korjausliike on kuitenkin hyvin todennäköinen, koska markkinoilla koko edellinen kuukausi on ollut vahvaa nousua ja RSI-indikaattori on myös ylimyydyssä tilassa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long S&P500

Short S&P500

 

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 16008,00$ ja sulkeutui hintaan 16030,25$. Viikon aikana markkina liikkui pääsääntöisesti sivuttaisliikkeesä, johtaen vain 0,13% nousuun.

NASDAQ liikkui kuluneen viikon pääsääntöisesti sivuttaisliikkeessä, eikä selkeää laskua tai nousua nähty. Viikon aikana tulleisiin kynttilöihin (päiväkynttilät) tuli paljon myynti- sekä ostopaineesta kertovia ”häntöjä”. Markkina selkeästi hakee suuntaa, lähteekö hinta liikkumaan ylöspäin vai ottaako hinta korjausliikettä alaspäin. Tämä voi indikoida mahdollisesta, kenties hetkisestä markkinakäännöksestä.

Kokonaisuutena markkina näyttää kuitenkin vahvalta ja hinta on kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (SMA200, SMA50, EMA25), jotka toimivat potentiaalisina tukitasoina, jos hinta ottaa korjausliikettä alaspäin. RSI-indikaattori on kuitenkin lähellä ylimyytyä tilaa, joka tukisi myös näkemystä siitä, että mahdollinen korjausliike voi olla tulossa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long NASDAQ

Short NASDAQ

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!