Markkinakatsaus viikko 52

Tässä artikkelissa tarkastelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4800,25$ ja sulkeutui hintaan 4812,75$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin pientä nousua, kaikkiaan 0,26%.

Vuoden 2023 viimeinen pörssiviikko oli markkinoilla melko hiljainen, eikä markkinoilla nähty kovinkaan suuria liikkeitä. Markkina sai hieman nousua alkuviikosta, mutta loppuviikosta markkinalla nähtiin kuitenkin kohtalaista myyntipainetta johtaen markkinan vain pieneen kokonaisnousuun viikkotasolla.

Markkinan tekninen kuva on kokonaisuutena vahva ja kuluneiden kuukausien markkinanousu voi indikoida markkinoiden nousemisesta myös vuonna 2024. Hinta on kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella ja näiden järjestys päiväkynttilöillä on nousutrendin mukainen. RSI-indikaattori on myös ottanut pientä liikettä alaspäin, mutta on silti ylimyydyntilan paikkeilla. Mahdolliset korjausliikkeet voivat olla hyvin mahdollisia vuonna 2024.

Seuraava selkeä vastustaso on hinnassa ~4860$ (punainen vaakaviiva graafeilla). Vihreät vaakaviivat voivat toimia potentiaalisina tukitasoina hinnoissa ~4720$ ja ~4610$, jos hinta laskee näille tasoille.

 
Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long S&P500

Short S&P500

 

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 16964,50$ ja sulkeutui hintaan 17003,75$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin pientä nousua, kaikkiaan 0,23%.

NASDAQ futuureissa vuoden 2023 viimeinen pörssiviikko oli myös samantapainen, kuin S&P500 futuureissa. Alkuviikosta nähtiin nousua, mutta loppuviikosta markkinoilla saatiin liikettä alaspäin johtaen myös NASDAQ futuurit vain pieneen nousuun viikkotasolla.

Markkinan tekninen kuva on kokonaisuutena vahva ja kuluneiden kuukausien markkinanousu voi indikoida markkinoiden nousemisesta myös vuonna 2024. Hinta on kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella ja näiden järjestys päiväkynttilöillä on nousutrendin mukainen. RSI-indikaattori on myös ottanut pientä liikettä alaspäin, mutta on silti lähellä ylimyytyä tilaa. Mahdolliset korjausliikkeet voivat olla hyvin mahdollisia vuonna 2024.

Seuraava selkeä vastustaso on hinnassa ~17700$ (punainen vaakaviiva graafeilla), joka toimii myös markkinahuippuna. Vihreä vaakaviiva voi toimia potentiaalisena tukitasona hinnassa ~16000$, jos hinta laskee näille tasoille.

 

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long NASDAQ

Short NASDAQ

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!