Markkinakatsaus viikko 1

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4818,00$ ja sulkeutui hintaan 4735,50$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan 1,74%.

Vuoden 2024 ensimmäisellä pörssiviikolla markkinoilla nähtiin selkeää laskua. Liike on käytännössä ensimmäinen isompi korjausliike 2023 Q3 nähdyn nousun jälkeen. Koko kulunut viikko markkinoilla oli käytännössä laskua eikä markkinoilta juuri löytynyt ostajia vastustamaan myyjiä. Perjantaina graafeille saatiin ensimmäinen kynttilä, joka kertoi myös enemmän ostopaineesta. Kyseinen kynttilä kertoo kuitenkin myös selkeästä myyntipaineesta. Viikko sulkeutui EMA25 tasolle, ja jos kyseinen EMA25 taso ei rikkoudu selkeämmin alaspäin, voi markkina mahdollisesti ottaa tältä tasolta liikettä ylöspäin. Jos tämä taso kuitenkin rikotaan, voidaan markkinoilla nähdä vielä selkeää laskua.

RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat myös kääntyneet selkeästi laskuun pitkän ajan jälkeen. Nämä voivat indikoida laskun jatkumisesta, ellei EMA25 taso pidä ja hinta ota liikettä ylöspäin. Jos hinta jatkaa laskua, seuraava potentiaalinen tukitaso on MA50 tasolla hinnassa ~4600$. Tämä hinta toimii myös psykologisena tasona, jos markkinoilla nähdään vielä laskua.

Kokonaiskuvaa tarkastellessa markkina on kuitenkin nousutrendissä ja on tärkeää muistaa, että korjausliikkeet kuuluvat myös nousutrendeihin. Nousutrendien aikana nähtävät korjausliikkeet voivatkin toimia useasti potentiaalisina ostopaikkoina.

 

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 17019,00$ ja sulkeutui hintaan 16455,00$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan 3,43%.

Myös NASDAQ futuureissa nähtiin selkeää laskua kuluneella viikolla. Myös NASDAQin puolella markkinoilta ei tuntunut löytyvän ostajia koko viikon aikana ennen perjantaita, jolloin graafeille saatiin samantapainen kynttilä, kuin S&P500 futuureissa. Hinta on kuitenkin selkeämmin valunut EMA25 alapuolelle, jonka seurauksena markkinan tekninen kuva on hieman heikompi verrattuna S&P500 futuureihin. Perjantain päiväkynttilä myös sai selkeää vastusta hinnannousulle EMA25 tasolta.

Myös NASDAQin puolella RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat myös kääntyneet selkeämmin laskuun, mikä voi indikoida markkinoiden laskusta vielä edelleen. Seuraava potentiaalinen tukitaso NASDAQ futuureissa on hinnassa ~16110$ (MA50) sekä toinen potentiaalinen hieman tämän alapuolella hinnassa ~16000$ (vihreä vaakaviiva).

Kokonaiskuvaa tarkastellessa markkina on kuitenkin nousutrendissä ja on tärkeää muistaa, että korjausliikkeet kuuluvat myös nousutrendeihin. Nousutrendien aikana nähtävät korjausliikkeet voivatkin toimia useasti potentiaalisina ostopaikkoina.

 

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!