Intraday-Treidaaminen

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Vontobelin kanssa.

Intraday-Treidaaminen

Intraday-treidaaminen on sijoitusstrategia, jossa sijoittajat ostavat ja myyvät arvopapereita, kuten osakkeita, valuuttoja tai futuureja saman kaupankäyntipäivän aikana. Kaikki positiot suljetaan siis ennen pörssipäivän päättymistä. Intraday-treidaaminen voi tarjota mahdollisuuden nopeisiin voittoihin, mutta se edellyttää myös huolellista suunnittelua, aktiivista markkinoiden seuraamista ja asianmukaista riskienhallintaa.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka on otettava huomioon intraday-treidaamisessa, on markkinoiden aktiivinen seuraaminen. Koska tässä sijoitustyylissä pyritään hyötymään lyhyen aikavälin hintavaihteluista, on ensisijaisen tärkeää olla ajan tasalla uutisista, taloudellisista tapahtumista ja muista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa markkinoiden liikkeisiin hyvinkin nopeasti. Esimerkiksi yritysten julkaisemat raportit ja keskuspankkien päätökset voivat heiluttaa markkinoita merkittävästi todella lyhyessä ajassa.

 

Intraday-treidaaminen vaatii strategian

Jotta intraday-treidaamista voidaan suorittaa tehokkaasti ja ammattimaisesti, vaatii se selkeän kaupankäyntisuunnitelman. Suunnitelmaa on myös tärkeää osata noudattaa kurinalaisesti, ilman, että tunteet ottavat liian suurta osuutta kaupankäyntipäätöksiin. Suunnitelmaan tulisi sisältyä muun muassa sijoittajan tavoitteet, riskienhallinnan strategiat ja muut yleiset säännöt kaupankäynnille.

Tekninen analyysi on myös hyvin keskeinen osa intraday-kaupankäyntiä. Tekninen analyysi toimii yleensä pääasiallisena työkaluna varsinaisten kaupankäyntipäätösten takana. Intraday-treidaamisessa voidaan hyödyntää laajasti eri teknisen analyysin työkaluja sekä erilaisia indikaattoreita, kuten liukuvia keskiarvoja, MACD-indikaattoria (Moving Average Convergence / Divergence), RSI-indikaattoria (Relative Strenght Index) ja niin edelleen. Tärkeää teknisen analyysin sekä eri indikaattorien hyödyntämisessä on se, että tiedostaa niiden toiminnan perinpohjaisesti sekä mitä eri indikaattorit käytännössä kertovat markkinasta.

 

Riskit

Vaikka intraday-treidaus voi tarjota mahdollisuuden nopeisiin voittoihin ja voi houkuttaa sijoittajia tämän takia, on tärkeää huomioida, että se voi myös olla erittäin riskialtista. Nopeat hintavaihtelut ja markkinoiden epävakaus voivat johtaa suuriin tappioihin, jos sijoittaja ei ole valmistautunut tai hallitse riskejään asianmukaisella tavalla. Harjoittelu ja aloittaminen pienillä sijoituksilla voi auttaa omassa oppimisprosessissa ja tehostaa myös siten omaa riskienhallintaa ja suunnitelmaa jatkoa ajatellen.

Intraday-treidaaminen ei välttämättä sovi kaikille sijoittajille, joka on myös tärkeää huomioida. Se vaatii paljon aikaa, keskittymistä, harjoittelua ja aktiivista markkinoiden seurantaa. On tärkeää ymmärtää omat tavoitteet, riskinsietokyky ja aika, jota voi omistaa kaupankäynnille, ennen kuin alkaa käymään kauppaa intraday -tyylisesti.

Muista myös, että on mahdollisuus, että menetät koko sijoittamasi pääoman.

 

Intraday-treidaamiseen soveltuvia sijoitustuotteita

Intraday-treidaaminen vaatii yleensä kohtalaisen pääoman, jotta pörssipäivän aikana nähtävistä pienemmistä hintaliikkeistä voidaan saada kohtalaista tuottoa. Liian pienellä pääomalla haasteena on yleensä se, että esimerkiksi välityskulut syövät mahdollisia tuottoja ja voivat johtaa siihen, että yksittäisestä kaupasta saatava tuotto ei riitä edes kattamaan mahdollisia välityskuluja.

Nykyisin markkinoilta löytyy kuitenkin paljon erilaisia sijoitustuotteita, jotka mahdollistavat markkinoille osallistumisen myös pienemmällä pääomalla. Intraday-treidaamiseen soveltuvat esimerkiksi erityisen hyvin viputuotteet, joiden avulla pörssipäivän aikana nähtävistä pienemmistä markkinaliikkeistä voidaan saada suurempi hyöty. Viputuotteet mahdollistavat myös tehokkaan sijoittamisen pienemmällä pääomalla, koska vipuvaikutuksen ansiosta potentiaaliset tuotot voivat kasvaa merkittävästi. Tällöin välityskulutkaan eivät yleensä enää syö niin suurta osuutta mahdollisesta kokonaistuotosta. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että vipuvaikutus lisää myös riskiä suuremmille tappioille.

Tälläisiä viputuotteita tarjoaa muun muassa Vontobel, joka toimii pörssilistattujen tuotteiden liikkeellelaskijana, tarjoajana ja markkinatakaajana, kun haluat ostaa tai myydä. Vontobelin tarjoamat viputuotteet soveltuvatkin hyvin intraday-treidaamiseen, ja ovatkin erityisesti aktiivisten treidaajien suosiossa. Valikoimasta löytyy laaja valikoima eri viputuotteita eri kohde-etuuksille, jolloin viputuotteita on myös mahdollista hyödyntää tehokkaasti eri markkinoilla. Vontobelin tarjoamiin viputuotteisiin pääsee helposti käsiksi suoraan Nordnetin kautta, joka voi olla monelle sijoittajalle jo ennestään tuttu.

Yhteenveto

Intraday-treidaaminen tarjoaa mahdollisuuden hyötyä lyhyen aikavälin hintavaihteluista markkinoilla, mutta vaatii paljon harjoittelua, huolellista suunnittelua, aktiivista markkinoiden seurantaa ja erinomaista riskienhallintaa. Aiheen opiskelu, tutkiminen, harjoittelu ja asianmukaisen suunnitelman luominen on avainasemassa, jos haluaa menestyä intraday- treidaamisessa pitkäjänteisesti.

 

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!