Markkinakatsaus viikko 2

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4735,75$ ja sulkeutui hintaan 4811,25$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,59%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin taas nousua sitä edeltävän viikon laskun jälkeen. S&P500 futuureissa hinta otti tukea EMA25 tasolta, johon hinta laski vuoden 2024 ensimmäisellä viikolla. Kyseinen EMA25 taso toimi siis selkeänä tukena hinnan laskulle ja otti siitä liikettä ylöspäin. Kyseinen EMA25 taso on voinut tarjota siis hyviä paikkoja long-positioille alkuvuoden 2024 aikana S&P500 futuureissa.

Markkinoilla ei nähty kuluneen viikon aikana myöskään selkeitä, isompia laskupäiviä. Laskupäivien aikana päiväkynttilöille on myös piirtynyt selkeät hännät kynttilöiden alapuolelle, jotka indikoivat ostopaineesta. Loppuviikosta päiväkynttilöille piirtyi kuitenkin myös myyntipaineesta kertovia häntiä, jotka kertovat vastuksesta hinnan nousulle.

Graafeille piirretyt punaiset sekä vihreät viivat voivat toimia potentiaalisina tuki- ja vastustasoina, jos hinta liikkuu näille tasoille tulevien viikkojen aikana. Loppuvuoden 2023 aikana tehty huippu voi toimia myös potentiaalisena vastustasona.

RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat ottaneet hieman suuntaa ylöspäin kuluneen viikon aikana. Kyseiset indikaattorit ovat kuitenkin vielä hieman laskusuunnassa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 16470,00$ ja sulkeutui hintaan 16955,25$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 2,95%.

Myös NASDAQ futuureissa nähtiin nousua kuluneella viikolla. Hinta oli vuoden 2024 ensimmäisellä viikolla rikkonut EMA25 tason selkeämmin, kuin S&P500 futuureissa, mutta EMA25 ja MA50 välinen alue toimi tukena hinnan laskulle.

Kuluneen viikon aikana selkeitä laskupäiviä ei nähty ja päiväkynttilöille saatiin myös ostopaineesta kertovia häntiä. Loppuviikosta päiväkynttilöille piirtyi kuitenkin myös myyntipaineesta kertovia häntiä indikoimaan vastusta hinnan nousulle.

Graafeille piirretyt punaiset sekä vihreät viivat voivat toimia potentiaalisina tuki- ja vastustasoina, jos hinta liikkuu näille tasoille tulevien viikkojen aikana. Loppuvuoden 2023 aikana tehty huippu voi toimia myös potentiaalisena vastustasona.

RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat ottaneet myös hieman suuntaa ylöspäin kuluneen viikon aikana. Kyseiset indikaattorit ovat kuitenkin vielä hieman laskusuunnassa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta