Markkinakatsaus Viikko 3

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta. Tästä eteenpäin näissä markkinakatsauksissa katsotaan suoraan indeksejä, eikä futuureita.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 4772,35$ ja sulkeutui hintaan 4839,82$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,41%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin vahvaa nousua. Hinta kävi koskettamassa keskiviikkona EMA25 tasoa, josta hinta otti nopeasti liikettä ylöspäin ja jatkoi nousua loppuviikon johtaen indeksin kaikkien aikojen huippuihin. Maanantaina USA:n pörssit olivat kiinni, joten pörssiviikko oli vain 4 päiväinen. Aikaisempi huippu indeksissä on ollut vuoden 2022 alussa hinnassa 2818,62$. Perjantaina tämä huippu saatiin rikottua, joka indikoi myös markkinan vahvuudesta. EMA25 (päiväkynttilöillä) on siis tarjonnut alkuvuodelle jo kaksi hyvin potentiaalista ostopaikkaa.

Vaikka aikaisempi markkinahuippu saatiin rikottua, voidaan markkinoilla todennäköisesti nähdä myös korjausliikkeitä tulevien viikkojen aikana, koska nousu markkinoilla on ollut todella suurta.

RSI-indikaattori alkaa lähenemään taas myös ylimyytyä tilaa, joka voi indikoida myös potentiaalisesta korjausliikkeestä markkinoilla tulevien viikkojen aikana. MACD-indikaattori on vielä hieman laskussa, mutta pikkuhiljaa pyrkinyt ottamaan liikettä takaisin ylöspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 16775,10$ ja sulkeutui hintaan 17314,00$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 3,21%.

Myös NASDAQin puolella nähtiin vahvaa nousua kuluneella viikolla. Nousu oli vielä isompi verrattuna S&P500 indeksiin. Hinta kävi samoin tavoin koskettamassa keskiviikkona EMA25 tasoa, kuin S&P500 indeksissä. Tältä tasolta hinta otti myös nopeasti liikettä ylöspäin ja jatkoi nousua loppuviikon johtaen indeksin myös kaikkien aikojen huippuihin. Aikaisemman korjausliikkeen aikana kyseinen EMA25 päästiin hieman rikkomaan alaspäin, mutta tällä kertaa EMA25 piti hinnan selkeämmin kyseisen tason yläpuolella.

Vaikka markkina näyttää myös NASDAQin puolella hyvin vahvalta, voidaan markkinoilla mahdollisesti nähdä korjausliikkeitä tulevien viikkojen aikana.

RSI-indikaattori alkaa olemaan myös pikkuhiljaa ylimyydyssä tilassa, joka myös tukisi näkemystä mahdollisesta korjausliikkeestä. MACD-indikaattori on kuitenkin ottanut selkeämmin liikettä ylöspäin, verrattuna S&P500 indeksiin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!