Markkinakatsaus Viikko 4

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 4853,42$ ja sulkeutui hintaan 4890,96$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 0,78%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin pienempää nousua verrattuna aikaisempien viikkojen vahvempaan nousuun. Hinta liikkui loppuviikon aikana pääsääntöisesti ~4900$ tasolla ja lisäksi päiväkynttilöille saatiin myynti- sekä ostopaineesta kertovia häntiä. ~4900$ taso näyttää siis toimivan vähintäänkin jonkin asteisena vastustasona, josta voitaisiin nähdä pientä korjausliikettä alaspäin tulevan viikon aikana. Jos kyseisestä tasosta kuitenkin päästään selkeämmin ylöspäin, voi hinta hyvin nopeastikin nousta lähemmäksi ~5000$ tasoa.

Kokonaisuutena markkina näyttää hyvin härkämäiselle, ja mahdolliset korjausliikkeet voivat toimia potentiaalisina ostopaikkoina, ellei liukuvia keskiarvoja rikota selkeästi alaspäin (EMA25, EMA50). Jos markkinoilla nähdään korjausliikettä, voi se tarjota potentiaalisia mahdollisuuksia long-positioille.

RSI-indikaattori indikoi kuitenkin, että markkina on melko yliostetussa tilassa, joka voi kertoa vähintäänkin pienestä, mahdollisesta korjausliikkeestä markkinoilla. MACD-indikaattori on kääntynyt kuitenkin taas enemmän noususuuntaan.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17403,62$ ja sulkeutui hintaan 17421,01$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 0,1%.

NASDAQin puolella nähtiin myös pientä nousua viikon aikana. Loppuviikosta nähtiin kuitenkin selkeämpiä laskupäiviä verrattuna S&P500 indeksiin. Loppuviikon aikana nähtävistä päiväkynttilöistä ilmenee myös vahvaa myyntipainetta (hännät kynttilöiden yläpuolella). Lasku voi vielä jatkua tulevan viikon aikana, ellei markkinoilla nähdä vahvaa ostopainetta heti alkuviikosta.

Kokonaisuutena markkina näyttää kuitenkin hyvin vahvalle ja loppuviikosta nähtävä korjausliike voi myös jäädä hyvin pieneksi. Jos hinta laskee lähemmäksi liukuvia keskiarvoja, voi ne tarjota potentiaalisia paikkoja long-positioille. Jos liukuvat keskiarvot kuitenkin satuttaisiin rikkomaan alaspäin, voidaan markkinoilla nähdä suurempaankin laskua.

RSI-indikaattori on myös kääntynyt laskuun NASDAQin puolella, joka voi mahdollisesti indikoida korjausliikkeen jatkumisesta tulevan viikon aikana.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!