Realististen Tavoitteiden Asettaminen Treidaamisessa

Menestyksekäs treidaaminen vaatii enemmän, kuin vain markkinoiden seuraamista ja kauppojen tekemistä.

Tavoitteiden asettaminen

Yksi avaintekijä treidaamisessa on realististen tavoitteiden asettaminen.

Realististen tavoitteiden asettaminen auttaa treidaajaa pysymään motivoituneena ja keskittymään olennaiseen. Kun treidaaja asettaa itselleen epärealistisia tavoitteita, hän saattaa helposti menettää motivaationsa ja tuntea pettymystä epäonnistumisista, kerta toisensa jälkeen. Tämä voi johtaa hyvin nopeasti kokonaan treidaamisen lopettamiseen, ennen kuin asiassa on päässyt edes kunnolla vauhtiin. Sen sijaan realististen tavoitteiden asettaminen auttaa luomaan selkeän polun ja antaa treidaajalle ennen kaikkea realistisen käsityksen siitä, mitä hän voi odottaa saavuttavansa tietyn ajanjakson aikana.

Löydät sivuiltamme havainnollistavan esimerkin asiasta täältä.

 

Realistiset tavoitteet

Realistiset tavoitteet auttavat treidaajaa hallitsemaan riskejä paremmin. Kun tavoitteet ovat realistisia, treidaaja voi suunnitella kaupankäyntinsä ja riskinhallintastrategiansa näiden tavoitteiden ympärille. Tämä auttaa välttämään liiallista riskinottoa ja varmistaa, että treidaaminen pysyy pitkäaikaisesti kannattavana. Jos tavoitteet ovat epärealistisia, voidaan helposti ajautua ottamaan liian suuria riskejä, jotka voivat johtaa huonoihin lopputuloksiin.

Realistiset tavoitteet edistävät myös johdonmukaisuutta treidaajan toiminnassa. Kun treidaaja asettaa itselleen realistisia tavoitteita, hänellä on parempi mahdollisuus toistaa menestyksellisiä strategioita ja oppia tekemistään virheistä. Tämä johtaa vakaampaan ja ennakoitavampaan kaupankäyntiin pitkällä aikavälillä.

 

Miten treidaaja voi asettaa realistisia tavoitteita itselleen?

Ennen tavoitteiden asettamista on tärkeää ottaa huomioon oma kokemustaso, taidot. taloudellinen tilanne ja niin edelleen. Ole rehellinen tästä itsellesi. Aloittelijan on yleisesti realistisempaa asettaa pienempiä tavoitteita ja keskittyä enemmän oppimiseen ja kehittymiseen, kuin suuriin voittoihin. Jos treidaamisesta haluaa äkkirikastumista pienillä summilla, ei treidaaminen ole tällöin paras mahdollinen ratkaisu. Asia varmasti kuulostaakin epärealistiselta, eikä siten tue treidaajan tavoitteita oikeaoppisesti.

Realistiset tavoitteet voivat keskittyä esimerkiksi osaamistason kehittämiseen, tavoiteltaviin tuottoihin, strategian rakentamiseen, riskienhallintaan ja niin edelleen.

On myös tärkeää asettaa sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita, jotta treidaaja voi seurata kehitystään ja tunnistaa mahdollisia kehityskohteita treidausuran aikana. Lyhyemmän aikavälin tavoitteet ja niissä onnistuminen palkitsee treidaajaa, lisää motivaatiota ja tuo pitkäjänteisyyttä tekemiseen. Pitkän aikavälin tavoitteita ei kuitenkaan kannata unohtaa, koska kokonaiskuva ratkaisee myös treidaamisessa.

 

Yhteenveto

Realististen tavoitteiden asettaminen on tärkeä osa menestyksekästä treidaamista. Ne auttavat treidaajaa pysymään motivoituneena, hallitsemaan riskejä paremmin ja edistämään johdonmukaisuutta kaupankäynnissään. Ne tuovat myös pitkäjänteisyyttä tekemiseen. Asettamalla realistisia tavoitteita ja suunnittelemalla strategia näiden tavoitteiden ympärille, treidaaja voi parantaa mahdollisuuksiaan menestyä rahoitusmarkkinoilla pitkällä aikavälillä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!