Markkinakatsaus Viikko 6

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 4957,19$ ja sulkeutui hintaan 5026,62$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,4%.

Markkinat jatkoivat kuluneen viikon liikettä ylöspäin ilman suurempia korjausliikkeitä alaspäin. S&P500 indeksi pääsi myös kipuamaan hieman hinnan 5000$ yläpuolelle. Indeksissä mentiin kuluneella viikolla siis taas uusiin huippuihin.

~5000$ taso voi toimia vahvana psykologisena vastustasona markkinoilla, josta voitaisiin mahdollisesti nähdä vähintääkin pientä korjausliikettä alaspäin. RSI alkaa olemaan myös ylimyydyssä tilassa, joka voisi tukea näkemystä mahdollisesta korjausliikkeestä markkinoilla. Markkinan tekninen kuva on kuitenkin hyvin vahva, joten nousu voi myös jatkua ilman suurempaa korjausliikettä. Kuten edellisten kuukausien aikana ollaan nähty, korjausliikkeet markkinoilla ovat jääneet hyvin maltillisiksi, eikä suurempaa laskua markkinoilla ole nähty.

Jos markkinoilla nähdään korjausliikettä tulevien viikkojen aikana, voivat ne siis jäädä suhteellisen pieniksi verraten viimeaikaiseen nousuun. Jos markkinoilla tapahtuu korjausliikkeitä tulevien viikkojen aikana, voivat ne tarjota potentiaalisia ostopaikkoja markkinoilta.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17634,69$ ja sulkeutui hintaan 17962,41$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,86%.

Myös NASDAQin puolella markkina jatkoi liikettä ylöspäin kuluneella viikolla sekä indeksi meni myös uusiin huippuihin. Aikaisemmassa markkinakatsauksessa katsottu potentiaalinen vastustaso saatiin myös rikottua ylöspäin (punainen vaakaviiva graafeilla). Markkina on jatkanut koko alkuvuoden tasaisesti ylöspäin ilman suurempia korjausliikkeitä.

Indeksin hinta alkaa lähenemään tasoa 18 000$, joka voi potentiaalisesti toimia psykologisena vastustasona ja josta voitaisiin mahdollisesti nähdä korjausliikettä alaspäin. Markkina on kuitenkin hyvin vahva, joten potentiaalinen, mahdollisesti tapahtuva korjausliike voi jäädä hyvin pieneksikin. Toisaalta, markkina voi jatkaa pikkuhiljaa tasaisesti liikettä ylöspäin ilman suurempia korjausliikkeitä, kuten edellisten kuukausien aikana on nähty.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!