Uutta Dataa Inflaatiosta

Tiistaina 13.2.2024 saatiin Yhdysvalloista tuoreet inflaatioluvut.

Markkinat laskussa

Yhdysvalloista saatiin tiistaina 13.2. uutta inflaatiodataa, jonka seurauksena markkinat ottivat selkeää liikettä alaspäin.

Kuluttajahinnat nousivat tammikuussa 3,1% vuodentakaisesta. Odotukset luvusta oli 2,9%, eli luku oli suurempi, kuin odotettiin.

Pohjainflaatio, josta on poistettu ruoan ja energian vaikutus, oli 3,9% vuodentakaisesta. Tässäkin odotukset olivat alhaisemmat, 3,7%.

Uudet inflaatioluvut voivat jatkossa vaikuttaa suuresti FEDin päätöksiin tulevista, mahdollisista koronlaskuista. Jos inflaatio ei jatka tasaisesti laskua tai taloudesta saadaan jotain muuta negatiivista dataa, voi FED potentiaalisesti pitää ohjauskorkoja nykyisellä tasollaan pidempään. Tulevat, potentiaaliset koronlaskut voivat siis ajoittua vielä huomattavasti myöhemmälle tätä vuotta, kuin on odotettu.

Lukujen julkistuksen jälkeen markkinoilla nähtiin suurta myyntipainetta. Esimerkiksi S&P500 indeksi laski 1,37%.

 
S&P500 ja NASDAQ indekseissä nähtiin laskua:

S&P500

NASDAQ

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta