Markkinakatsaus Viikko 8

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 4989,32$ ja sulkeutui hintaan 5088,79$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 2%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin alkuviikosta hieman laskua, mutta loppuviikon markkina jatkoi vahvasti ylöspäin. S&P500 indeksi nousi taas uusiin kaikkien aikojen huippuihin. Maanantaina pörssi Yhdysvalloissa oli kiinni, joten pörssiviikko oli käytännössä 4 päiväinen.

Yksi vaikuttava tekijä markkinanousuun oli muun muassa NVIDIAN tulosjulkistus, joka vaikutti suuresti myös indeksien puolella.

Tiistain ja keskiviikon päiväkynttilöillä saatiin myös selkeitä ostopaineesta kertovia häntiä. Hinta kävi myös lähellä EMA25 tasoa, joka toimii potentiaalisena tukitasona. Perjantaina markkinoilla nähtiin kuitenkin pientä laskua torstain vahvan nousun jälkeen. Päiväkynttilälle tuli myös pieni myyntipaineesta kertova häntä, joka voi indikoida vielä laskun mahdollisuudesta tulevan viikon aikana.

RSI-indikaattori on hieman ottanut liikettä alaspäin ylimyydystä tilasta, mutta loppuviikosta palattiin taas lähemmäksi ylimyytyä tilaa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17591,17$ ja sulkeutui hintaan 17937,61$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,97%.

NASDAQin puolella nähtiin myös laskua alkuviikon aikana, mutta torstaina nähtiin hyvin vahvaa nousua verraten keskiviikon päiväkynttilään. Alkuviikon aikana hinta kävi myös hieman alle EMA25 tason. Tiistain ja keskiviikon päiväkynttilöille saatiin kuitenkin vahvat ostopaineesta kertovat hännät.

Perjantaina nähtiin NASDAQin puolella vahvempaa laskua, kuin S&P500 indeksissä. Indeksi kävi uusissa huipuissa, mutta ei kuitenkaan niin vahvasti, kuin S&P500 indeksi.

RSI-indikaattori on NASDAQin puolella selkeämmin laskusuunnassa verraten S&P500 indeksiin. Myös MACD-indikaattori on hieman laskusuunassa. Nämä voisivat indikoida mahdollisesta markkinalaskusta tulevan viikon tai tulevien viikkojen aikana.

Kokonaisuuten molemmat indeksit ovat kuitenkin edelleen hyvin vahvassa nousutrendissä, vaikka pieniä korjausliikkeitä indekseissä ollaankin nähty.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Treidaustapahtuma Helsingissä

Muistathan tapahtumamme maaliskuussa 6.3.2024!

Olemme järjestämässä treidaamiseen ja sijoittamiseen liittyvää tapahtumaa Helsingissä yhteistyökumppanimme Vontobelin kanssa.

Tapahtumassa pääset tapaamaan meidät sekä muita sijoittajia ja treidaajia. Pääset kuulemaan esityksiä, verkostoitumaan ja keskustelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Tapahtumassa on lisäksi syömis- ja juomatarjoilua.

Tapahtuma on osallistujille ilmainen.

Tapahtuma järjestetään maaliskuussa 6.3.2024 kello 17-21.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ilmoittautumisesta löydät täältä.

Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen ennakkoon.

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta