Markkinakatsaus Viikko 10

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5130,99$ ja sulkeutui hintaan 5123,68$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -0,14%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin pitkästä aikaa hieman enemmän laskupäiviä verraten edellisiin viikkoihin. Alkuviikosta indeksissä nähtiin pientä laskua, mutta loppuviikosta indeksi jatkoi kuitenkin nousua ja indeksi meni taas uusiin kaikkien aikojen huippuihin. Uudet huiput tehtiin perjantaina, mutta liike ylöspäin perjantain pörssipäivänä oli vain hetkellinen, jonka jälkeen markkinalla nähtiin vahvaa laskua alaspäin. Perjantaina nähty lasku johti indeksin myös pienelle miinukselle viikkotasolla. Perjantain päiväkynttilälle piirtyi myyntipaineesta kertova häntä päiväkynttilän yläpuolelle, joka indikoi vähintäänkin kohtalaisesta myyntipaineesta markkinoilla.

Jos lasku jatkuu tulevan viikon aikana, voi EMA25 (keltainen viiva graafeilla) toimia potentiaalisena tukitasona. Tämä taso on toiminut vahvana tukitasona edellisten viikkojen ja kuukausien aikana. Jos taso päästään kuitenkin rikkomaan alaspäin, voidaan markkinalla potentiaalisesti nähdä hieman suurempaakin korjausliikettä.

RSI-indikaattori näyttää hieman merkkejä laskusta, joka voi merkitä potentiaalisesta korjausliikkeestä alaspäin. Myös MACD-indikaattori on hieman kääntynyt laskusuuntaan.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18290,10$ ja sulkeutui hintaan 18018,45$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -1,49%.

NASDAQin puolella nähtiin hieman suurempaa laskua verraten S&P500 indeksiin. Indeksissä tehtiin kylläkin uudet kaikkien aikojen huiput perjantaina, mutta perjantain päiväkynttilä on hyvin samantapainen, kuin S&P500 indeksin puolella. Perjantaina nähty nousu oli siis vain hetkellinen, jonka jälkeen markkinalla nähtiin kovaa laskua. Myös NASDAQin puolella perjantain päiväkynttilälle piirtyi myyntipaineesta kertova häntä.

Perjantaina nähty lasku johti indeksin myös viikkotasolla laskuun. Lasku oli huomattavasti suurempi, kuin S&P500 indeksissä.

Samaan tapaan kuin S&P500 indeksissä, potentiaalinen tukitaso voi olla EMA25 alueella (keltainen viiva graafeilla). NASDAQin puolella on kuitenkin hyvä huomioida, että kuluneiden viikkojen ja kuukausien aikana hinta on muutamia kertoja käynyt hetkellisesti EMA25 alapuolella. Potentiaalinen tukitaso voi siis löytyä myös EMA25 ja MA50 tasojen väliltä. Jos hinta kuitenkin pääsee selkeästi rikkomaan näitä tasoja, voidaan markkinalla nähdä suurempaa korjausliikettä.

RSI-indikaattori on myös laskusuunnassa, joka voi indikoida potentiaalisen laskuliikkeen jatkumisesta. MACD-indikaattori on myös hieman laskusuunnassa.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta