Markkinakatsaus Viikko 11

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5111,96$ ja sulkeutui hintaan 5117,10$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 0,1%

Kuluneella viikolla markkinalla nähtiin paljon liikettä ylös- sekä alaspäin. Alkuviikko markkinalla oli suhteellisen vahvaa, ja erityisesti tiistaina markkinalla nähtiin vahva nousupäivä. Hinta pääsi kipuamaan tiistaina lähelle ATH-lukemia, mutta keskiviikosta eteenpäin markkina kääntyi alaspäin ja jatkoi loppuviikon vahvassa laskussa. Markkina sulkeutui perjantaina lähelle viikon avaushintaa, jonka seurauksena markkinalla ei tapahtunut merkittäviä muutoksia prosentuaalisesti viikkotasolla.

Kuluneen muutaman viikon aikana markkina on näyttänyt hieman heikkoutta, ja laskupäiviä markkinalla on alkanut olemaan enemmän suhteessa edellisiin kuukausiin. Tämä voi indikoida suuremmasta korjausliikkeestä tulevien viikkojen aikana. Markkina onkin jatkanut useamman kuukauden vahvasti ylöspäin, joten korjausliike alaspäin on käytännössä vain ajankysymys.

Hinta on vielä toistaiseksi kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella, ja graafeilla näkyvä keltainen viiva (EMA25) voi toimia potentiaalisena tukitasona, jos hinta laskee tälle tasolle. Jos tämä taso rikotaan alaspäin, voidaan markkinalla nähdä todennäköisesti suurempaa korjausliikettä.

RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat myös selkeässä laskusuunnassa, jotka voivat merkitä liikkeestä alaspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17959,68$ ja sulkeutui hintaan 17808,25. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -0,84%

NASDAQin puolella nähtiin vahvempaa laskua verrattuna S&P500 indeksiin. Viikkotasolla indeksi olikin melkein 1% miinuksella. Ainut nousupäivä NASDAQin puolella oli tiistai, mutta sekin oli suhteellisen maltillinen verraten laskupäiviin. Tiistain nousupäivänä jäätiin myös selkeästi kauemmaksi ATH-lukemista.

Perjantaina hinta myös läpäisi EMA-25 tasoa (keltainen viiva) alaspäin, joka asettaa indeksin teknisestä näkökulmasta heikompaan asemaan. Hinta on kuitenkin myös aikaisemmin läpäissyt EMA25 tason muutaman kerran edellisten kuukausien aikana, jonka jälkeen markkinalla ollaan nähty taas vahvaa liikettä ylöspäin.

Jos markkina näyttää heikkoutta vielä tulevalla viikolla, voi hinta mahdollisesti laskea vielä alemmaksi ja markkinalla saataisiin suurempaa korjausliikettä. Potentiaalisena tukitasona toimii myös graafeilla näkyvä sininen viiva (MA50), jos hinta valuu tälle tasolle. Jos tämäkin taso rikotaan alaspäin, muuttuu markkinan tekninen kuva selkeästi heikommaksi.

RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat myös selkeässä laskusuunnassa, jotka voivat merkitä liikkeestä alaspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

ILMAINEN WEBINAARI

Järjestämme 18.4.2024 kello 17-18 ilmaisen webinaarin yhteistyössä Vontobelin kanssa.

Webinaarissa on tietoa viputuotteista sekä niiden toiminnasta ja käytöstä. Lisäksi webinaarissa on ”oppitunti” teknisestä analyysistä ja sen käytöstä markkinoilla.

Ilmoittautuminen webinaariin on nyt auki. Ilmoittautumalla webinaariin sähköpostiisi pitäisi tulla myös tallenne webinaarista, jos et pääse varsinaiseen webinaariin osallistumaan.

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta