Treidaaminen Kryptovaluutoilla

Mainos, artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Vontobelin kanssa.

Kryptomarkkinoilla on tapahtunut paljon edellisten kuukausien aikana. Lue, miten näitä markkinaliikkeitä voidaan hyödyntää sijoittamisessa ja treidaamisessa.

Kryptovaluutat

Kryptovaluutat ovat virtuaalista valuutta, joiden pohjalla toimii lohkoketjut. Kryptovaluutat erovat perinteisistä valuutoista, kuten euroista tai dollareista, koska sitä ei hallinnoi keskuspankki tai hallitus. Sen sijaan kryptovaluutat ovat ”hajautettuja”, eikä niiden taustalla pääsääntöisesti toimi keskuspankit tai hallitukset.

Kryptovaluuttoja käytetään yleensä digitaalisten transaktioiden suorittamiseen. Kryptovaluuttojen suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi sekä erityisesti viime kuukausien aikana mediassa on nostettu paljon aihetta esille. Bitcoin on varmastikin tunnetuin kryptovaluutta. Toinen suuri ja tunnettu kryptovaluutta on Ethereum.

Kryptovaluuttojen markkinat voivat olla erittäin volatiileja ja niille ominaista on suuret markkinaliikkeet ylös- sekä alaspäin. Tämän takia kryptovaluutat ovatkin aktiivisten sijoittajien ja treidaajien seurannassa, koska markkinaliikkeet voivat olla todella suuria hyvin lyhyessäkin ajassa.

Koska kryptomarkkinat ovat hyvin volatiileja, sisältyy niihin myös todella korkeat riskit. Ennen sijoituspäätösten tekemistä on tärkeää tiedostaa potentiaaliset riskit ja olla tietoinen omasta riskitasosta.

Kryptovaluutoilla pääsee käymään kauppaa useilla eri alustoilla. Suomessa kryptomarkkinoiden hinaliikkeitä pääsee hyödyntämään esimerkiksi Vontobelin minifutuureilla, joilla pääsee käymään kauppaa suoraan Nordnetin kautta. Tärkeää on kuitenkin huomioida, että kyseessä on viputuote, joka voi mahdollistaa suurempien voittojen lisäksi suuremmat tappiot. Minifutuurit soveltuvatkin parhaiten aktiiviseen kaupankäyntiin ja kestoltaan lyhkäisiin positioihin. Näiden tuotteiden käytössä riskienhallinta ja tuotteiden tuntemus on avainasemassa ennen sijoituspäätösten tekemistä. Sinulla on myös valuuttariski, koska tuotteiden kohde-etuuksilla käydään kauppaa Yhdysvaltain dollareissa, kun tuotteen valuutta on EUR.

Tutustu minifutuurien toimintaan lisää täältä.

Katsotaan seuraavaksi Bitcoinin ja Ethereumin markkinatilannetta teknisen analyysin näkökulmasta (molemmat verraten USD).

Bitcoin

BTC / USD viikkokynttilät (5 vuotta):

BTC / USD päiväkynttilät (joulukuusta 2023):

Yllä on näkyvissä Bitcoinin kurssigraafi suhteessa dollariin. Ylempi graafi on viikkokynttilöillä ja alempi graafi päiväkynttilöillä.

Graafeista voidaan huomata, että edellisten kuukausien aikana nähty nousu on ollut todella suurta ja vahvaa. Bitcoin on tehnyt myös uudet kaikkien aikojen huiput hinnassa 73 794$.

Kuluneiden viikkojen aikana markkinalla on nähty kuitenkin laskua, ja Bitcoinin hinnassa on nähty laskua. Alimmillaan hinta kävi noin -17,50% huipuista. Kirjoitushetkellä Bitcoinin hinta on noin -5% huipuista.

Laskun aikana Bitcoinin hinta rikkoi myös EMA25 tason (keltainen viiva päivägraafilla), mutta hinta nousi sieltä nopeasti takaisin EMA25 yläpuolelle. Kirjoitushetkellä hinta hieman 70 000$ yläpuolella.

Markkinaliikkeet Bitcoinissa ovat olleet todella voimakkaita kuluneiden kuukausien ja viikkojen aikana. Teknisestä näkökulmasta markkina on kuitenkin toistaiseksi nousutrendissä, ja Bitcoinin hinta on graafeilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella.

  • Keltainen viiva – EMA25
  • Sininen viiva – SMA50
  • Punainen viiva – SMA200

Ethereum

ETH / USD viikkokynttilät (5 vuotta):

ETH / USD päiväkynttilät (joulukuusta 2023):

Yllä on näkyvissä Ethereumin kurssigraafi suhteessa dollariin. Ylempi graafi on viikkokynttilöillä ja alempi graafi päiväkynttilöillä.

Myös Ethereum on noussut voimakkaasti edellisten kuukausien aikana. Nousu ei ole kuitenkaan ollut niin vahvaa, kuin Bitcoinissa. Ethereum ei ole esimerkiksi tehnyt uusia uusia kaikkien aikojen huippua.

Kuluneiden viikkojen aikana markkinalla on nähty kuitenkin laskua, samaan tapaan, kuin Bitcoinissa. Alimmillaan hinta kävi noin -25% kuluneen nousun huipuista. Kirjoitushetkellä Ethereumin hinta on noin -12% kuluneen nousun huipuista.

Laskun aikana Ethereumin hinta rikkoi myös EMA25 tason (keltainen viiva päivägraafilla) sekä kävi koskettamassa SMA50 tasoa (sininen viiva päivägraafilla). SMA50 tasosta hinta otti kuitenkin vahvaa liikettä ylöspäin EMA25 tasolle.

Myös Ethereumissa markkinaliikkeet ovat olleet todella voimakkaita kuluneiden kuukausien ja viikkojen aikana. Teknisestä näkökulmasta Ethereumin asema vaikutti hieman heikommalta verrattuna Bitcoiniin, mutta äskettäin hinta nousi takaisin EMA25 tason yläpuolelle, mikä vahvistaa teknistä kuvaa. Jos EMA25 ja SMA50 taso rikotaan alaspäin, muuttuu tekninen kuva heikommaksi.

  • Keltainen viiva – EMA25
  • Sininen viiva – SMA50
  • Punainen viiva – SMA200

 

Lyhenteet:

  • EMA25: Exponential moving average 25 days (eksponentiaalinen liukuva keskiarvo)
  • SMA50: Simple moving average 50 days (yksinkertainen liukuva keskiarvo)
  • SMA200: Simple moving average 200 days (yksinkertainen liukuva keskiarvo)

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta