Markkinakatsaus Viikko 13

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5219,52$ ja sulkeutui hintaan 5254,34$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 0,67%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin pientä laskua alkuviikosta, mutta loppuviikosta markkina jatkoi vahvaa liikettä ylöspäin tehden taas uudet ATH-lukemat pienellä nousulla edelliseen ATH-lukemaan verrattuna.

Alkuviikosta markkina oli enemmän laskusuunnassa, mutta keskiviikkona ja torstaina markkinalla nähtiin vahvempaa nousua. Erityisesti keskiviikko iltana markkinalla nähtiin vahvaa liikettä ylöspäin.

Torstaina päiväkynttilälle saatiin kuitenkin myyntipaineesta kertovaa häntää kynttilän yläpuolelle. Edellisen ATH-lukeman päiväkynttilälle piirtyi myös samantapainen myyntipaineesta kertova häntä. Nämä voivat indikoida potentiaalisesta vastustasosta hinnassa ~5260$-5265$. Jos hinta ei pääse jatkamaan liikettä ylöspäin, voi kyseessä olla potentiaalinen tuplahuippu, jonka seurauksena markkinalla voitaisi nähdä jonkinlaista korjausliikettä alaspäin.

Indeksi on kuitenkin kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella, ja aikaisemmat korjausliikkeet ovat olleet hyvin maltillisia. Kokonaisuutena tekninen kuva on siis edelleen hyvin vahva.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18215,54$ ja sulkeutui hintaan 18254,69$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 0,21%.

NASDAQin puolella nähtiin kuluneella viikolla hieman heikompaa suoritusta verraten S&P500 indeksiin. Hinta on pysynyt 18 400$ alapuolella, ja maanantain sekä tiistain päiväkynttilöille saatiin myös pieniä myyntipaineesta kertovia häntiä. Keskiviikko iltana nähtiin kuitenkin suurta ostopainetta, jonka seurauksena keskiviikon päiväkynttilälle piirtyi myös ostopaineesta kertova häntä. Torstaina indeksi jatkoi kuitenkin laskuaan ja torstain päiväkynttilälle piirtyi myös myyntipaineesta kertova häntä.

Indeksi ei myöskään tehnyt uusia ATH-lukemia, kuten S&P500 indeksi teki.

NASDAQ indeksin tekninen kuva näyttää selkeästi siis heikommalta verrattuna S&P500 indeksiin. Myös MACD-indikaattori on selkeämmin laskussa. Teknistä kuvaa katsoessa, voitaisiin indeksissä myös nähdä potentiaalista isompaa korjausliikettä alaspäin, ellei tulevilla viikoilla saada vahvaa nousua ylöspäin.

Pörssiviikko oli kuluneella viikolla lyhyempi pääsiäisen takia (pörssit auki ma-to).

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

ILMAINEN WEBINAARI

Järjestämme 18.4.2024 kello 17-18 ilmaisen webinaarin yhteistyössä Vontobelin kanssa.

Webinaarissa on tietoa viputuotteista sekä niiden toiminnasta ja käytöstä. Lisäksi webinaarissa on puhetta nykyisestä markkinatilanteesta ja teknisestä analyysistä.

Ilmoittautuminen webinaariin on nyt auki. Ilmoittautumalla webinaariin sähköpostiisi pitäisi tulla myös tallenne webinaarista, jos et pääse varsinaiseen webinaariin osallistumaan.

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta