Markkinakatsaus Viikko 14

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5257,97$ ja sulkeutui hintaan 5204,35$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -1,02%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin pitkästä aikaa hieman suurempaa laskua. Erityisesti torstaina markkinoilla nähtiin suuri laskupäivä. Torstaina hinta rikkoi myös EMA25 tason alaspäin. Perjantaina nähtiin kuitenkin liikettä takaisin ylöspäin ja hinta pääsi takaisin EMA25 linjan yläpuolelle.

Viikon aikana graafeille piirtyneistä kynttilöistä useampi päiväkynttilä indikoi myyntipaineesta, joka voi mahdollisesti kertoa laskun jatkumisesta vielä tulevien viikkojen aikana. Erityisesti, jos EMA25 ja MA50 taso rikotaan alaspäin, muuttuu markkinan tekninen kuva huomattavasti heikommaksi. Jotta markkinan tekninen kuva pysyisi vahvana, tulisi hinnan pysyä selkeästi EMA25 ja MA50 tason yläpuolella, eikä rikkoa näitä alaspäin.

RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat myös hieman laskusuunnassa, jotka voivat myös indikoida potentiaalisesta laskun jatkumisesta alaspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18280,82$ ja sulkeutui hintaan 18108,46$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -0,94%.

NASDAQin puolella nähtiin kuluneella viikolla myös laskua. Torstaina oli viikon suurin laskupäivä myös NASDAQin puolella, jolloin hinta selkeästi rikkoi EMA25 tason ja tuli koskettamaan MA50 tasoa. Perjantaina nähtiin kuitenkin nousua, ja hinta pääsi takaisin EMA25 tasolle.

Myös NASDAQin puolella viikon aikana graafeille piirtyneistä päiväkynttilöistä useampi indikoi myyntipaineesta, jotka voivat mahdollisesti indikoida laskun jatkumisesta vielä tulevien viikkojen aikana. EMA25 ja MA50 tasot toimivat tärkeänä tulevien viikkojen aikana. Jos hinta rikkoo nämä tasot selkeästi alaspäin, muuttuu tekninen kuva selkeästi heikommaksi.

NASDAQ vaikuttaa teknisestä kuvasta tarkasteltuna hieman heikommalta verrattuna S&P500 indeksiin.

Myös NASDAQin puolella RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat laskusuunnassa, jotka voivat myös indikoida potentiaalisesta laskun jatkumisesta vielä alaspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

ILMAINEN WEBINAARI

Järjestämme 18.4.2024 kello 17-18 ilmaisen webinaarin yhteistyössä Vontobelin kanssa.

Webinaarissa on tietoa viputuotteista sekä niiden toiminnasta ja käytöstä. Lisäksi webinaarissa on puhetta nykyisestä markkinatilanteesta ja teknisestä analyysistä.

Ilmoittautuminen webinaariin on nyt auki. Ilmoittautumalla webinaariin sähköpostiisi pitäisi tulla myös tallenne webinaarista, jos et pääse varsinaiseen webinaariin osallistumaan.

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta