Markkinakatsaus Viikko 15

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5211,37$ ja sulkeutui hintaan 5123,40$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -1,69%.

Kuluneella viikolla markkinat jatkoivat laskuaan, kuten edellisessä markkinakatsauksessa hieman analysoitiin. Markkinalla on käynnissä selkeä korjausliike alaspäin, ja hinta on laskenut huipuista korkeimmillaan noin 3%.

Kuluneella viikolla rikottiin selkeästi myös EMA25 taso, joka on toiminut aikaisemmin tärkeänä tukitasona. Tämä asettaa markkinan hieman heikompaan asemaan teknisestä näkökulmasta katsottuna. Perjantaina hinta tuli koskettamaan myös SMA50 tasoa, josta hinta sai tukea ja saatiin pientä liikettä takaisin ylöspäin. Perjantain päiväkynttilälle piirtyi myös ostopaineesta kertovaa häntää sen jälkeen, kun hinta oli koskettanut SMA50 tasoa.

RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat selkeässä laskusuunnassa, jotka asettavat markkinan teknistä kuvaa myös heikompaan asemaan. Jos SMA50 taso rikotaan alaspäin, voidaan markkinalla nähdä vielä suurempaa korjausliikettä alaspäin. Jotta markkina pääsisi jatkamaan nousutrendiään, tulisi hinnan pysyä SMA50 yläpuolella sekä rikkoa EMA25 taso takaisin ylöspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18130,44$ ja sulkeutui hintaan 18003,49$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -0,7%.

NASDAQin puolella nähtiin kuluneella viikolla myös laskua. Lasku ei ollut kuitenkaan niin vahvaa, kuin S&P500 indeksin puolella. Myös NASDAQin puolella on rikottu EMA25 taso alaspäin useaan otteeseen kuluneen viikon aikana, mutta SMA50 taso on toistaiseksi antanut tukea. Hinta liikkuikin kuluneella viikolla paljon EMA25 ja SMA50 tasojen välissä.

Myös NASDAQissa RSI-indikaattori sekä MACD-indikaattori ovat selkeässä laskusuunnassa, mitkä asettavat markkinaa heikompaan asemaan teknisestä näkökulmasta. SMA50 toimii tärkeänä tukitasona. Jos SMA50 rikotaan alaspäin, voidaan markkinalla nähdä vielä suurempaa korjausliikettä tulevien viikkojen aikana.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

ILMAINEN WEBINAARI

Järjestämme 18.4.2024 kello 18:00-19:00 ilmaisen webinaarin yhteistyössä Vontobelin kanssa.

Webinaarissa on tietoa viputuotteista sekä niiden toiminnasta ja käytöstä. Lisäksi webinaarissa on puhetta nykyisestä markkinatilanteesta ja teknisestä analyysistä. Webinaari on myös ensimmäinen uudesta webinaarisarjastamme Vontobelin kanssa. Webinaareja on jatkossa siis tiedossa aina joka toinen viikko!

Ilmoittautuminen webinaariin on nyt auki. Pääset ilmoittautumaan myös useampaan webinaariin samalla ilmoittautumisella.

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta