Markkinakatsaus Viikko 17

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 4987,33$ ja sulkeutui hintaan 5099,95$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +2,26%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin nousua edellisten viikkojen laskujen jälkeen. Keskiviikkona nähtiin pientä laskupäivää, mutta kokonaisuutena markkina jatkoi koko viikon melko vahvasti ylöspäin.

Hinta nousi lyhkäisempien liukuvien keskiarvojen tasolle, jotka rikottiin aikaisemmin alaspäin. Perjantaina hinta näytti selkeästi saavan vastusta EMA25 ja MA50 liukuvien keskiarvojen alueelta, ja perjantain päiväkynttilälle muodostui myös myyntipaineesta kertovaa häntää kynttilän yläpuolelle.

Jotta markkina pääsisi jatkamaan liikettä ylöspäin, tulisi hinnan päästä rikkomaan nämä liukuvat keskiarvot takaisin ylöspäin, jolloin myös tekninen kuva paranisi. Jos näitä liukuvia keskiarvoja ei päästä rikkomaan ylöspäin, voidaan markkinalla nähdä vielä liikettä alaspäin.

RSI-indikaattori on noussut läheltä ylimyytyä tilaa takaisin nousuun. Myös MACD-indikaattori on pikkuhiljaa kääntymässä nousuun.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17161,11$ ja sulkeutui hintaan 17718,30$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +3,25%.

Myös NASDAQin puolella nähtiin kuluneella viikolla nousua.

Hinta nousi lyhkäisempien liukuvien keskiarvojen tasolle, mutta hinta sai selkeää vastusta EMA25 tasolta. S&P500 indeksin puolella hinta kävi hieman lähempänä MA50 tasoa, mutta NASDAQin puolella nousu ei riittänyt ihan sinne asti. Perjantain päiväkynttilälle muodostui myös myyntipaineesta kertovaa häntää kynttilän yläpuolelle.

Jotta markkina pääsisi jatkamaan liikettä ylöspäin, tulisi hinnan päästä rikkomaan EMA25 ja MA50 takaisin ylöspäin, jolloin myös tekninen kuva paranisi. Jos näitä liukuvia keskiarvoja ei päästä rikkomaan ylöspäin, voidaan markkinalla nähdä vielä liikettä alaspäin.

Graafissa on näkyvissä myös vihreät vaakamalliset laatikot, ja näistä ensimmäistä rikottiin hieman alaspäin. Kuluneella viikolla nähdyn nousun seurauksena hinta pääsi kuitenkin selkeästi takaisin tämän laatikon yläpuolelle. Jos hinta jatkaa laskuaan, voidaan tämä laatikko todennäköisemmin rikkoa uudestaan alaspäin, jolloin hinta saattaisi tippua toisen laatikon alueelle.

RSI-indikaattori on noussut läheltä ylimyytyä tilaa takaisin nousuun. Myös MACD-indikaattori on pikkuhiljaa kääntymässä nousuun.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta