Markkinakatsaus Viikko 18

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5117,13$ ja sulkeutui hintaan 5127,80$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +0,21%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin pientä nousua viikkotasolla. Alkuviikosta nähtiin enemmän laskua, mutta torstaina ja perjantaina nähtiin kohtalaisia nousupäiviä, jotka johtivat indeksin plussalle viikkotasolla.

Viikon avautuessa maanantaina hinta oli EMA25 ja SMA50 välillä, joka toimi selkeänä vastusalueena. Tältä tasolta hinta myös otti voimakasta liikettä alaspäin erityisesti tiistaina ja keskiviikkona. Tiistain päiväkynttilä indikoi vahvasta laskusta, sekä myös keskiviikon päiväkynttilälle piirtyi voimakas myyntipaineesta kertova häntä kynttilän yläpuolelle. Torstaina ja perjantaina hinta pääsi kuitenkin nousemaan takaisin ylöspäin, ja perjantaina oltiinkin jo takaisin EMA25 yläpuolella. Perjantain päiväkynttilälle piirtyi osto- sekä myyntipaineesta kertovat hännät. SMA50 kuitenkin toimi vastuksena hinnan nousulle, eikä kyseistä tasoa päästy kunnolla rikkomaan ylöspäin.

Jotta markkinan tekninen kuva paranisi, tulisi hinnan päästä SMA50 tason yläpuolelle. Jos hinta ei pääse tätä tasoa läpäisemään, voidaan markkinalla nähdä vielä mahdollista laskua.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17801,14$ ja sulkeutui hintaan 17890,80$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +0,5%.

Alkuviikosta NASDAQin puolella nähtiin vahvaa laskua, mutta samaan tapaan S&P500 indeksin kanssa, torstaina ja perjantaina nähtiin kohtalaiset nousupäivät johtaen indeksin viikkotasolla plussalle.

Viikon avautuessa hinta oli hieman EMA25 yläpuolella, mutta pian sieltä laskettiin takaisin EMA25 alapuolelle. Erityisesti tiistaina ja keskiviikkona nähtiin vahvat laskupäivät, ja keskiviikon päiväkynttilälle piirtyi vahva myyntipaineesta kertova häntä kynttilän yläpuolelle. Torstain päiväkynttilällä nähtiin sen sijaan vahva ostopaineesta kertova häntä kynttilän alapuolella. Perjantaina hinta pääsi takaisin EMA25 yläpuolelle, mutta SMA50 antoi selkeää vastusta hinnan nousulle.

Jotta markkinan tekninen kuva paranisi, tulisi hinnan päästä SMA50 tason yläpuolelle. Jos hinta ei pääse tätä tasoa läpäisemään, voidaan markkinalla nähdä vielä mahdollista laskua.

Graafilla näkyvä ylempi vihreä vaakamallinen alue on toiminut selkeästi potentiaalisena tukialueena, vaikka se hetkellisesti rikottiinkin alaspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta