Markkinakatsaus Viikko 19

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5142,42$ ja sulkeutui hintaan 5222,69$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +1,56%.

Kuluneella viikolla markkinat jatkoivat vahvaa liikettä ylöspäin. Maanantaina S&P500 avatui myös SMA50 yläpuolelta, josta hinta oli aikaisemmin saanut selkeää vastusta. Hinta on taas kaikkien graafeilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (EMA25, SMA50, SMA200), mikä asettaa teknistä kuvaa takaisin vahvemmaksi.

Viikon aikana ei nähty suurempia laskupäiviä. Perjantain päiväkynttilä indikoi kuitenkin myynti- ja ostopaineesta (hännät päiväkynttilän molemmin puolin). Tämä saattaa indikoida mahdollisesta vastustasosta nykyisillä hintatasoilla.

Hinta alkaa myös lähenemään aikaisemmin tehtyjä ATH-lukemia. Tämä taso/alue voi toimia potentiaalisena vastustasona hinnan nousulle, jos liike markkinoilla jatkuu ylöspäin.

Kokonaisuutena S&P500 indeksin tekninen kuva kuitenkin parani huomattavasti kuluneella viikolla, kun hinta pääsi takaisin liukuvien keskiarvojen yläpuolelle. Mahdollisissa korjausliikkeissä nämä tasot voivat toimia taas potentiaalisina tukitasoina.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17950,98$ ja sulkeutui hintaan 18161,18$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +1,17%.

Myös NASDAQin puolella nähtiin nousua kuluneella viikolla ja markkinan tekninen kuva parani. Hinta avautui maanantaina SMA50 yläpuolelta, ja jatkoi käytännössä koko viikon ylöspäin. Samaan tapaan kuin S&P500 indeksin puolella, perjantain päiväkynttilällä nähtiin paljon myynti- sekä ostopainetta. Tämä saattaa indikoida vähintäänkin jonkinasteisesta vastustasosta nykyisillä hintatasoilla.

Hinta alkaa myös lähenemään aikaisemmin tehtyjä ATH-lukemia. Tämä taso/alue voi toimia potentiaalisena vastustasona hinnan nousulle, jos liike markkinoilla jatkaa ylöspäin.

Kokonaisuutena NASDAQ indeksin tekninen kuva kuitenkin parani huomattavasti kuluneella viikolla, kun hinta pääsi takaisin liukuvien keskiarvojen yläpuolelle. Mahdollisissa korjausliikkeissä nämä tasot voivat toimia taas potentiaalisina tukitasoina.

Graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot:

  • Keltainen: EMA25
  • Sininen: SMA50
  • Punainen: SMA200

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta