Nvidia Jatkaa Kasvuaan

Mainos, artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Vontobelin kanssa.

NVIDIA

Nvidia on Yhdysvaltalainen tekoälymegatrendien kärkiyhtiö. Yritys on kasvanut edellisten vuosien tekoälybuumin aikana merkittävästi, ja se löytyykin usean sijoittajan seurantalistalta. Yrityksen kasvu on ollut todella vahvaa, ja edelliset tulosraportit ovat olleet myös hyvin positiivisia.

Yritys kehittää muun muassa mikrosiruja, jotka liittyvät tekoälyyn. Mikrosirujen ohella yhtiö kehittää myös teknologioita ja mikropiirejä.

Nvidia julkaisi viimeisimmän neljänneksen tulosraportin keskiviikkona 22.5.2024. Tulos julkaistiin USA:n pörssin sulkemisen jälkeen.

Tulos

Nvidian liikevaihto kasvoi 26 miljardiin dollariin. Verraten vuosi taaksepäin, liikevaihto oli noin 7,2 miljardia dollaria.

Yrityksen tulos oli noin 14,9 miljardia dollaria. Verraten vuosi taaksepäin, tulos oli noin 2 miljardia dollaria.

Markkinan odotukset Nvidian tuloksesta olivat korkealla, ja Nvidia pystyi selkeästi täyttämään nämä lupaukset kovalla tuloksellaan.

Osakekurssi nousi jälkipörssissä myös noin 6%, ja osakkeen hinta nousi 1000$ yläpuolelle.

Yritys kertoi myös jakavansa osakkeensa kymmeneen osaan, joka helpottaisi sijoittajien mahdollisuutta ostaa osaketta. Lisäksi yritys kertoi nostavansa maksettavaa osinkoa.

Vaikutus Markkinoihin

Nvidian ollessa yksi suurimmista teknologiayhtiöistä, voi Nvidian tulos vaikuttaa merkittävästi myös markkinan kokonaiskuvaan.
 
Yrityksen kova tulos sekä tämän hetkinen tekoälybuumi voi herättää sijoittajien kiinnostusta myös vastaavan alan yhtiöissä. Esimerkiksi muut siruvalmistajat voivat mahdollisesti seurata Nvidian jalanjäljissä ja jatkaa vahvaa kasvua.
 
Nvidian tulos voi yksittäisten yhtiöiden lisäksi vaikuttaa myös suuresti indeksien puolella. Esimerkiksi NASDAQ -indeksissä Nvidian painoarvo on noin 7,2% ja S&P500 -indeksissä noin 5,9%. Yrityksen hyvä tulos voi siis aiheuttaa merkittäviä kurssiliikkeitä myös indeksien puolella.

NVIDIA Graafi

NVIDIA / USD viikkokynttilät (5 vuotta):

Lähde: TradingView 29.5.2024. Aikaisempi kehitys ei ole tae tulevista tuloksista.

Yllä on näkyvissä Nvidian kurssigraafi suhteessa dollariin viikkokynttilöillä.

Graafista voidaan nähdä selkeämmin yrityksen todella voimakas kasvu edellisten vuosien aikana. Alkuvuodesta markkinalla nähtiin hetkellinen korjausliike alaspäin, jolloin hinta laski noin 20% huipuista. Osakkeen hinta on kuitenkin noussut korjausliikkeen jälkeen voimakkaasti, ja tuloksen jälkeen jälkipörssissä rikottiin myös aikaisempi kaikkien aikojen huippu (ATH – All Time high). Hinta on jatkanut nousuaan myös tämän jälkeen.

Teknisesti katsoen graafi näyttää myös vahvalta viikkokynttilöillä. Hinta on kaikkien graafilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella, ja yrityksen julkaisema vahva tulos tukee näkemystä myös fundamenttianalyysin näkökulmasta.

  • Keltainen viiva – EMA25 (edelliset 25 päivää)
  • Sininen viiva – SMA50 (edelliset 50 päivää)
  • Punainen viiva – SMA200 (edelliset 200 päivää)

Nvidian Kurssiliikeiden Hyödyntäminen

Nvidian kurssiliikkeitä pääset hyödyntämään Vontobelin sijoitustuotteilla, joiden avulla voit hyötyä sekä nousevista, että laskevista hinnoista valitsemalla itsellesi ja strategiaasi soveltuvan tuotteen. Muista, että jos kohde-etuuden hinta kehittyy vastoin odotuksiasi, sijoituksen täydellinen menettäminen on mahdollista, koska viputuotteilla sijoittaminen sisältää suuremman riskin tappiolle. Sijoittajana kannat myös liikkeeseenlaskijan luottoriskin (Vontobel) ja valuuttariskin, jos kohdevaluutta (USD) poikkeaa tuotteen valuutasta (EUR).

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!