Markkinakatsaus Viikko 30

Tässä artikkelissa käsittelemme edellisen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5544,54$ ja sulkeutui hintaan 5459,09$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -1,54%.

S&P500 ja NASDAQ indekseissä nähtiin voimakasta laskua edellisellä viikolla. Erityisesti keskiviikkona nähtiin todella voimakas laskupäivä, ja S&P500 indeksi laski päivän aikana yli 2%. Ainoat nousupäivät olivat maanantaina sekä perjantaina, mutta nämä olivat selkeästi pienempiä verraten vahvoihin laskupäiviin.

Suurempien yhtiöiden heikompi performanssi näkyy edelleen vahvasti näiden indeksien puolella. Russell 2000 indeksi puolestaan osoitti selkeää vahvuutta verraten S&P500 ja NASDAQ indekseihin.

Teknisesti katsottuna graafi on kääntynyt heikommaksi. Hinta on rikkonut EMA25 liukuvan keskiarvon alaspäin sekä EMA25 on myös kääntynyt pieneen laskuun. SMA50 liukuvaa keskiarvoa myös rikottiin alaspäin. Perjantaina hinta pääsi kuitenkin takaisin SMA50 liukuvan keskiarvon yläpuolelle. Jos SMA50 liukuvaa keskiarvoa päästään selkeästi rikkomaan alaspäin eikä hinta pääse nousemaan takaisin sen yläpuolelle, kääntyy tekninen kuva entistä heikommaksi. Torstain sekä perjantain päiväkynttilöille piirtyi myös myyntipaineesta kertovia häntiä kynttilöiden yläpuolelle. Markkinan tekinnen kuva on siis kääntynyt hieman heikommaksi, verraten tilanteeseen muutamia viikkoja taaksepäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 19751,02$ ja sulkeutui hintaan 19023,66$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -3,68%.

NASDAQ indeksi laski edellisellä viikolla vielä enemmän, kuin S&P500 indeksi. Suurena tekijänä tähän on myös suurempien teknologiayhtiöiden heikko performanssi, joka heijastuu vahvasti erityisesti NASDAQ indeksiin. Suurin laskupäivä oli keskiviikkona, jolloin indeksi laski 3,65%. Suuria nousupäiviä viikolla ei nähty, vaan suunta oli pääsääntöisesti alaspäin.

Teknisesti katsottuna NASDAQ indeksi on vielä heikomman näköinen, kuin S&P500 indeksi. Hinta on rikkonut EMA25 sekä SMA50 liukuvat keskiarvot alaspäin, eikä hinta ole päässyt nousemaan takaisin näiden yläpuolelle. EMA25 on myös kääntynyt laskuun. Usesalta päiväkynttilältä voidaan myös tunnistaa myyntipaineesta kertovia häntiä kynttilöiden yläpuolelta. NASDAQ indeksin tekninen kuva on siis selkeästi heikomman näköinen verraten muutamia viikkoja taaksepäin olleeseen tilanteeseen.

Tällä viikolla markkinalta saadaan paljon talousdataa, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi markkinan kokonaiskuvaan ja sentimenttiin. Muun muassa keskiviikkona Yhdysvalloista saadaan korkopäätös, sekä monet suuremmat yhtiöt julkistavat tuloksensa viikolla (mm. Apple, Microsoft, Amazon, Meta).

Graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot:

  • Keltainen: EMA25
  • Sininen: SMA50
  • Punainen: SMA200

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.