Miten Aloittaa Treidaaminen?

Treidaaminen on mielenkiintoinen tapa osallistua finanssimarkkinoille ja sen suosio on noussut suuresti viime vuosien aikana. Treidaaminen vaatii kuitenkin perustietojen ja strategioiden oppimista. Tässä artikkelissa käymme läpi keskeisiä asioita ja vinkkejä, joiden avulla treidaamisen aloittaminen voi olla selkeämpää erityisesti aloittelijan näkökulmasta.

Motivaatio

Yksi tärkeimmistä asioista treidaamisessa on intohimo ja motivaatio alaa kohtaan. Ilman motivaatiota ja intohimoa tuskin jaksat treidata pitkäjänteisesti, opiskella niin ahkerasti sekä panostaa asiaan 100% fokuksella. Ennen treidaamisen aloittamista onkin hyvä kysyä itseltä, tekisitkö sitä myös vapaa-ajallasi, jos taloudellinen puoli otettaisiin siitä kokonaan pois? Opiskelisitko alaa ja käyttäisit aikaa ruutujen edessä lukemattomia tunteja, vaikka et saisi siitä mitään rahallista korvausta? Jos vastasit kyllä, treidaaminen voi sopia sinulle. Jos vastasit ei, kannattaa vielä harkita treidaamisen aloittamista ja pohtia, olisiko jokin toinen asia, mitä tekisit mieluummin. Tämä säästää paljon aikaasi puhumattakaan rahoista, jotka todennäköisesti menettäisit treidaamisen alussa.

Jos tavoitteenasi on nopea rikastuminen treidaamisen avulla, olet valinnut väärän alan siihen. Treidaaminen vaatii satojen ja jopa tuhansien tuntien opiskelua ja panostusta, jotta päästään sille tasolle, että siitä voi saada kannattaavaa ja joissain tapauksissa elannon (tämä ei myöskään ole läheskään varmaa).

Treidaamista kannattaakin ajatella enemmän yrityksenä, jossa liiketoiminta on kaupankäynti pörssissä. Olisitko valmis omaan yritykseen ja tekemään sen eteen lukemattomia tunteja töitä ilman korvausta? Useasti treidaaminen voi vaatia enemmän aikaa ja panostusta, kuin menestyvä yritys.

 
Opiskele

Treidaamiseen kuuluu todella paljon eri osa-alueita, joita kukaan ei voi oppia hetkessä. Treidaukseen liittyvät eri osa-alueet ovat itsessään jo todella suuria kokonaisuuksia, joista jokainen vaatii todella paljon aikaa ja opiskelua. Eri osa-alueita ovat esimerkiksi tekninen analyysi, psykologia, riskienhallinta, kassanhallinta, talouden tuntemus ja niin edelleen. Aloittaessasi treidaamisen, muista ottaa eri osa-alueet huomioon jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien, vaikka ne tuntuisivat sillä hetkellä turhalta.

Hyvä esimerkki vaadittavasta panoksesta on esimerkiksi se, jos verrataan treidaamista johonkin vaativaan ammattiin. Jos opiskelisit esimerkiksi lääkäriksi, vaatisi se sinulta monen vuoden opiskelun ja panostuksen, ennen kuin pääsisit lääkärin ammattiin. Sama asia pätee treidaamiseen. Treidaamisen opiskeluun voi mennä monta vuotta, ennen kuin sen aihe-alueet hallitsee hyvin ja treidaamisesta saa kannattavaa.

Ole siis valmis tekemään töitä treidaamisen eteen samalla tavalla, kuin esimerkiksi opiskelisit unelma-ammattiisi tai tekisit töitä menestyvän yrityksen eteen.

 
Tutustu yleisesti alaan

Ennen kuin aloitat treidaamisen, on tärkeää muistaa käyttää aikaa tutustumalla yleisesti treidaamiseen sekä sijoittamiseen. Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta treidaamisesta tai sijoittamisesta yleisesti, kannattaa lähteä liikkeelle perusasioista ja tutkia finanssimarkkinoita yleisestä näkökulmasta, ennen kuin lähtee opiskelemaan monimutkaisia strategioita treidaukseen liittyen. Kartoittamalla perustietoa alasta käsistät paljon paremmin isomman kuvan finanssimarkkinoista ja miten asiat toimivat suuressa kuvassa. Erityisesti aloittelijoiden on hyvä käyttää aikaa ihan perustiedon omaksumiseen, ennen kuin lähtee pörssiin käymään kauppaa oikealla rahalla. Tähän käytetty aika varmasti auttaa sinua jatkossa treidaamisessa tai yleisesti sijoittamisessa.

 
Tee suunnitelma pitkälle aikavälille

Muista tehdä suunnitelma pitkälle aikavälille, ennen kuin aloitat treidaamaan tai sijoittamaan. Tee itsellesi siis sijoitussuunnitelma. On tärkeää hahmottaa, miksi aloittaa treidaamaan tai sijoittamaan, koska muuten sinulle ei ole selkeää päämäärää mitä kohti mennä. Esimerkiksi, jos haluaisit treidaamisesta ammatin ja haluaisit tehdä sitä täysipäiväisesti, tee selkeä suunnitelma ja aikataulu tuleville vuosille. Voit miettiä esimerkiksi kuinka paljon tarvitset pääomaa? Miten nykyinen elämäntilanne vaikuttaa tavoitteeseeni? Voinko optimoida asioita tavoitteiden eteen? Kuinka paljon tarvitsisin tuljoa treidaamisesta, jotta pystyisin elämään sillä?

Tälläisen suunnitelman tekeminen on äärimmäisen tärkeää, jotta hahmotat suuressa kuvassa, mitä haet treidaamiselta ja mitkä ovat tavoitteesi sen osalta. Asiat kannattaa myös kirjata ylös ja laskea luvut esimerkiksi exceliin, jolloin voit palata niihin myös myöhemmin.

 
Tee strategia

Treidaaminen vaatii myös strategian, jonka avulla teet tärkeitä päätöksiä finanssimarkkinoilla. Strategia on todella laaja käsite ja siihen kuuluu paljon eri osa-alueita. Muista, että jokin teknisen analyysin indikaattori tai strategia ei ole strategia, vain pieni osa sitä. Strategiaan on tärkeää sisällyttää esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Psykologia
  • Riskienhallinta
  • Kassanhallinta
  • Tekninen analyysi
  • Fundamentti analyysi
  • Ajan hallinta
 
 
Tarvittavat välineet

Ennen kuin aloitat treidaamisen, tarvitset myös siihen kuuluvat asianmukaiset välineet. Alkuun pääsee nykypäivänä kyllä esimerkiksi älypuhelimella, mutta on toinen asia, puhutaanko tällöin treidaamisesta ja onko älypuhelimella treidaaminen kovinkaan fiksua. Alta pääset lataamaan laajemman oppaan, jossa on käyty välineet tarkemmin läpi!

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!