Mitä On Treidaus & Swing-treidaus?

Treidaaminen ja swing-treidaaminen sekä niiden suosio on noussut suuresti viime vuosien aikana. Eri blogeista ja keskustelupalstoilta näkee nykyisin jatkuvasti enemmän keskustelua ja kommentteja markkinoista sekä treidaamisesta. Mitä treidaaminen tai swing-treidaaminen sitten käytännössä on?

Treidaus

Treidaus eli päiväkauppa on rahoitusmarkkinoilla tapahtuva kaupankäynnin strategia, jossa sijoittaja ostaa ja myy arvopapereita tavoitteenaan hyötyä lyhyen aikavälin hintavaihteluista. Useat treidaajat sulkevat positionsa saman pörssipäivän aikana, eli pörssin sulkeutuessa treidaajalla ei ole enää rahaa kiinni markkinoilla.

Treidaus eroaa pitkäaikaisesta sijoittamisesta siinä, että treidaajat eivät pidä sijoituksiaan pitkiä aikoja. He pyrkivät hyödyntämään markkinoiden lyhytaikaista hintaliikettä, ja heidän tavoitteenaan on usein tehdä pieniä voittoja monista kaupoista päivän aikana. Positiot voidaan avata ja sulkea jopa sekunneissa. Treidaajat voivat käydä kauppaa eri arvopapereilla, kuten osakkeilla, optioilla, futuureilla ja valuutoilla.

Yksi treidauksen tärkeimmistä piirteistä on sen nopeus. Treidaajat seuraavat jatkuvasti markkinoiden kehitystä ja etsivät mahdollisuuksia hyödyntää hintojen hetkellisiä liikkeitä. Nopea reagointi on tärkeää, ja treidaajat käyttävätkin teknistä analyysia ja graafisia indikaattoreita auttaakseen heitä tunnistamaan kaupankäyntimahdollisuuksia.

Treidaus vaatii myös todella suuren määrän tietoa ja taitoa. Menestyminen treidaajana edellyttää perusteellista ymmärrystä markkinoista, taloudellisista indikaattoreista ja sijoitustuotteista. Myös ihmisen psykologia, riskienhallinta sekä monet muut asiat vaikuttavat suuresti treidaukseen. Treidaajien on myös oltava valmiita ottamaan hallittuja riskejä, koska treidaus voi olla erittäin volatiilia ja markkinaliikkeet hyvin nopeita.

On tärkeää muistaa, että treidaus ei sovi kaikille sijoittajille. Se vaatii paljon aikaa, huomiota ja sitoutumista markkinoiden seuraamiseen. Treidaus voi myös olla hyvin stressaavaa ja vaativaa, ja se voi aiheuttaa myös suuria tappioita. On tärkeää muistaa, että sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan.

Swing-treidaus

Swing-treidaus on yksi treidaamisen muoto, joka kuitenkin poikkeaa perinteisemmästä ja enemmän puhutusta treidaamisesta. Kun treidaamisessa positiot pääsääntöisesti suljetaan saman pörssipäivän aikana, swing-treidauksessa positiota voidaan pitää auki päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia. Swing-treidauksesta voisi puhua keskipitkän aikavälin sijoittamisena. Keskeinen osa swing-treidausta on tekninen analyysi samalla tavalla kuin normaalissa treidaamisessa. Teknisen analyysin tueksi voidaan myös hyödyntää fundamenttianalyysiä.

Swing-treidauksesta voisi sanoa, että se on treidauksen ja pitkäaikaisen sijoittamisen välimaastossa. Markkinoita ei tarvitse välttämättä olla katsomassa joka päivä ja olla tekemässä kauppoja päivittäin, mutta sijoituksia ei tarvitse ”unohtaa” salkkuun, kuten yleisesti pitkäaikaisessa sijoittamisessa voi käydä. Swing-treidaus on kenties helpoin tapa lähestyä treidaamista erityisesti aloittelijoiden näkökulmasta, koska se tarjoaa joustavuutta. Markkinoita ei tarvitse seurata jatkuvasti, kuten treidauksessa. Lisäksi kaupankäynnin voi sovittaa omiin aikatauluihin. Markkinoilla ei tarvitse esimerkiksi olla, kun jokin tietty pörssi aukeaa. Swing-treidaus voi myös soveltua sijoittajalle, joka ei halua pitkäaikaista sitoutumista sijoituksiinsa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että swing-treidaus ei ole riskitöntä. Samalla tavalla, kuin treidaamisessa tai pitkäaikaisessa sijoittamisessa, swing-treidauksella voi tehdä tappiota. Muista siis asianmukainen riskienhallinta, psykologia sekä muut sijoittamiseen liittyvät asiat, ennen kuin aloitat swing-treidaamisen.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!