Treidaamisesta Ammatti?

Ajatus mahdollisuudesta tehdä päivätyönsä treidaamisella tuntuu houkuttelevalta monelle, mutta kuinka realistista tämä on? Artikkelissa syvennytään treidaamiseen sekä siihen, miten treidaamisesta on mahdollisuus tehdä ammatti ja ura itselleen.

Treidaamisen haasteet

Treidaaminen on erittäin kilpailullinen ja vaativa ala, ja siitä ammattin tekeminen on vielä haastavampaa. Treidaaminen vaatii taitoa, kurinalaisuutta, teknistä osaamista ja syvällistä ymmärrystä markkinoista. Vastassasi on alan ammattilaisia sekä eri markkinatoimijoita, joilla on useasti parempaa tietoa ja kokemusta markkinoista. Kilpailet siis käytännössä maailman viisaimpia henkilöitä ja toimijoita vastaan. Lisäksi treidaus sisältää muun muassa seuraavia haasteita:

 • Riskit: Treidauksessa riskit ovat todella korkeat. Voit menettää helposti ja nopeasti suuriakin summia rahaa tai pahimmissa tapauksissa koko omaisuutesi.
 • Psykologia: Treidaaminen on myös henkisesti uuvuttavaa. Treidaaminen altistaa helposti stressille, ahdistukselle ja erilaisille tunnetiloille.
 • Aikavaatimukset: Vaikka varsinainen kaupankäyntihetki kestää yleensä vain joitain tunteja tai vain minuutteja, vaatii treidaaminen todella paljon omistautumista ja aikaa. Erityisesti treidaamisen alkuvaiheeseen kuuluvassa oppimisprosessissa voi mennä useita vuosia.
 • Pääoman tarve: Jotta treidaamisesta voi rakentaa itselleen ammatin, tarvitaan siihen merkittävä määrä pääoman, jotta treidaaminen olisi kannattavaa. Pienellä pääomalla treidaaminen ja siitä saatavat potentiaaliset tuotot eivät yleensä riitä kattamaan normaalia elämää.

 

Treidaamisen mahdollisuudet

Treidaaminen tarjoaa riskien lisäksi myös hyviä mahdollisuuksia.

 • Mahdollisuus suuriin tuottoihin: Treidaaminen voi tarjota mahdollisuuden ansaita huomattavia tuloja, jos siinä onnistutaan. Menestyvät treidaajat voivat nauttia taloudellisesta vapaudesta.
 • Itsensä pomo: Treidaajana voit työskennellä täysin itsellesi, etkä ole tilivelvollinen muille. Tämä on suuri etu treidaamisessa ja antaa vapautta ja joustavuutta elämään.
 • Vapaus: Suurin etu treidaamisessa on varmasti sen tuoma vapaus. Treidaamista voi käytännössä harjoittaa mistä ja milloin vain, etkä ole sidonnainen paikkaan tai aikaan.
 • Jatkuva kehittyminen: Treidaaminen vaatii jatkuvaa oppimista ja kehittymistä. Jos pidät haasteista, uuden oppimisesta ja itsesi kehittämisestä, treidaaminen voi kehittää sinua monella eri elämän osa-alueella.

 

Realistiset Odotukset

Vaikka treidaaminen voi tarjota mahdollisuuden ansaita suuriakin summia rahaa, on tärkeää asettaa realistiset odotukset:

 • Opiskelu: Ennen treidaajaksi ryhtymistä, on tärkeää panostaa aikaa ja vaivaa aiheen opiskeluun. Jotta treidaamisesta voi saada kannattavaa pitkällä aikavälillä, vaatii se monesti usean vuoden harjoittelun.
 • Riskinhallinta: Riskienhallinta on treidaajan tärkeimpiä työkaluja, jotta pääomaa voidaan suojella tehokkaasti ja vältytään suuremmilta tappioilta.
 • Kurinalaisuus: Jotta treidaamista voidaan harjoittaa ammattimaisesti, täytyy treidaamisen olla todella kurinalaista ja pysyä kiinni omassa strategiassaan.
 • Tavoitteet: Ennen treidaajaksi ryhtymistä, olisi tärkeää asettaa itselleen tarkat tavoitteet, mitä hakee treidaamiselta. Jos treidaamisesta haluaa ammatin, tämä voi esimerkiksi sisältää tiedon siitä, kuinka paljon tuottoa sinun tulisi saada, jotta pystyt elämään normaalisti ja maksamaan pakolliset kulut ja laskusi.
 • Ammattitaito: Ammattitreidaajaksi ei tule yhdessä yössä, vaan se vaatii vuosien harjoittelun.

 

Polku ammattimaiseksi treidaajaksi

 • Tutustu alaan: Ennen treidaamisen aloittamista on aina hyvä tutustua alaan perinpohjaisesti. Aiheesta kannattaa etsiä ja lukea tietoa, katsoa videoita ja opiskelella eri aihealueita. Näin käsität paremmin koko alan toiminnan.
 • Harjoittele: Ennen varsinainen kaupankäynnin aloittamista, on tärkeää harjoitella treidaamista, eri strategioita sekä muita treidaamisen osa-alueita. Tähän voit hyödyntää esimerkiksi demo-tiliä.
 • Tee strategia: Ilman strategiaa treidaamisesta ei yleensä tule mitään ainakaan pitkällä aikavälillä. Hyvällä strategialla ja suunnitelmalla voit paremmin menestyä treidaajana.
 • Suojaa pääomaasi: Riskienhallinta tulisi olla osa strategiaasi ja treidaamista.
 • Valmistaudu tappiollisiin jaksoihin: Vaikka olisit voitollinen treidaaja pitkällä aikavälillä, joskus jokaiselle treidaajalle tulee jaksoja, jolloin tekee tappioita. Tämä jakso voi olla päivä, viikko, kuukausi tai joissain tapauksissa kokonainen vuosi. Tähän olisi hyvä olla varautunut henkisesti ja taloudellisesti.
 • Puskuri: Jos olet miettinyt siirtymistä täysipäiväiseki treidaajaksi, olisi säästössä hyvä olla pääomaa sen verran, että pystyt elättämään pelkästään sillä itsesi tietyn ajanjakson, esimerkiksi vuoden. Tällöin et ole niin riippuvainen treidaamisesta saatavista tuloista, joka myös pienentää huomattavasti henkistä ja psykologista puolta.

 

Yhteenveto

Treidaaminen voi tuntua houkuttelevalta ammattilta ja uralta, mutta se ei ole kuitenkaan tarkoitettu kaikille. On tärkeää ymmärtää sen haasteet ja vaatimukset ennen, kuin päätät siirtyä täysipäiväiseksi treidaajaksi. Itsetuntemus, suunnitelma ja realistiset tavoitteet ovat avainasemassa. Monet treidaajat aloittavat treidaamalla osa-aikaisesti ja kehittävät taitojaan ajan myötä. Hyvä vaihtoehto onkin aloittaa treidaaminen sivutoimisena, jolloin et ole täysin riippuvainen treidaamisesta saatavista tuloista. Siirtyessä täysipäiväiseksi treidaajaksi on tärkeää aina huomioida riskit, mitä treidaamiseen sisältyy.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!