Markkinakatsaus Viikko 45

Tässä artikkelissa tarkastelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4379,25$ ja sulkeutui hintaan 4430,50$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 2,32%.

Teknisestä näkökulmasta tilanne näyttää kuluneen viikon jälkeen erittäin vahvalle. Hinta on päässyt läpäisemään kaikki liukuvat keskiarvot (SMA200, SMA50, EMA25). Edellisellä viikolla vastusta saatiin SMA50 tasosta, mutta tämäkin päästiin vahvasti rikkomaan ylöspäin. EMA25 on myös nousemassa vahvasti ylöspäin ja lähenee SMA50. Jos EMA25 pääsee ylittämään SMA50 tason, vahvistuu tekinen kuva entisestään. Markkinat ovat muutaman edellisen viikon aikana nousseet todella voimakkaasti ja muuttaneet teknistä kuvaa huomattavasti, jos tilannetta verrataan esimerkiksi noin kuukausi taaksepäin.

Markkinalta voidaan huomata kuitenkin muutamia vastustasoja, jotka voivat aiheuttaa korjausliikettä alaspäin. Hinta on tällä hetkellä yhden tälläisen vastustason paikkeilla, joka voisi aiheuttaa hetkellisen korjausliikkeen alaspäin. Huippujen kautta menevä trendiviiva myös voi toimia yhtenä vastustasona, jos hinta nousee tälle tasolle.

RSI-indikaattori on nousussa, mutta ei kuitenkaan näytä vielä yliostettua markkinaa. RSI-indikaattoria tarkastellessa markkinalla voisi vielä hyvin olla potentiaalia nousuun.

Muutaman edellisen viikon aikana kynttilät ovat myös hyvin vahvan näköisiä, eikä suurta myyntipainetta ole näkyvissä kynttilöissä, muutamaa kynttilää lukuunottamatta. Perjantaina nähty kynttilä on myös erittäin vahva ja indikoi todella vahvasta noususta.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long S&P500

Short S&P500

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 15187,00$ ja sulkeutui hintaan 15596,25$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 4,48%.

Teknisestä näkökulmasta tilanne näyttää kuluneen viikon jälkeen erittäin vahvalle. Hinta on kaikkien liukuvien keskiarvojen (SMA200, SMA50, EMA25) yläpuolella ja EMA25 on melkein päässyt ylittämään SMA50 tason. Myös hinnassa 15400$-15500$ ollut vastustaso päästiin rikkomaan perjantaina, joka vahvistaa markkinan teknistä kuvaa entisestään.

Seuraava vastustaso markkinalla on noin 15700$ alueella, josta markkina saattaisi ottaa pientä korjausliikettä alaspäin, jos tätä tasoa ei rikota helposti ylöspäin. Kokonaisuutena markkina näyttää kuitenkin erittäin vahvalle.

RSI-indikaattori on nousussa, mutta ei kuitenkaan näytä vielä yliostettua markkinaa. RSI-indikaattoria tarkastellessa markkinalla voisi vielä hyvin olla potentiaalia nousuun.

Muutaman edellisen viikon aikana kynttilät ovat myös hyvin vahvan näköisiä, eikä suurta myyntipainetta ole näkyvissä kynttilöissä. Perjantaina nähty kynttilä on myös erittäin vahva ja indikoi todella vahvasta noususta. Tämä kynttilä rikkoi myös vastustasona toimineen tason selkeästi.

 

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long NASDAQ

Short NASDAQ

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!