Markkinakatsaus Viikko 50

Tässä artikkelissa tarkastelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 futuureissa hintaan 4660,75$ ja sulkeutui hintaan 4769,50$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin selkeää nousua, kaikkiaan 2,33%.

Markkinan tekninen kuva on edelleen hyvin vahva, ja ~4735$ hinnassa oleva vastustaso saatiin myös selkeästi rikottua. Hinta on kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (SMA200, SMA50, EMA25) sekä kaikki liukuvat keskiarvot ovat nousevassa suunnassa. Torstain sekä perjantain päiväkynttilät kuitenkin näyttävät myyntipaineesta. Myös RSI-indikaattori on todella yliostetussa tilassa. Nämä voivat indikoida mahdollisesta ja hetkellisestä korjausliikkestä alaspäin, mutta kokonaisuutena markkina on kuitenkin hyvin vahvan näköinen teknisen analyysin näkökulmasta.

Seuraava selkeä vastustaso S&P500 futuurissa olisi hinnassa ~4860$.

 
Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long S&P500

Short S&P500

 

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ futuureissa hintaan 16301,25$ ja sulkeutui hintaan 16815,00$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 3,15%.

Myös NASDAQIN tekninen kuva on edelleen hyvin vahva, ja ~16460$ hinnassa oleva vastustaso saatiin selkeästi rikottua. Hinta on kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella (SMA200, SMA50, EMA25) sekä kaikki liukuvat keskiarvot ovat nousevassa suunnassa. Torstain sekä perjantain päiväkynttilät kuitenkin indikoivat myyntipaineesta, samaan tapaan, kuin S&P500 futuureissa. Myös RSI-indikaattori on yliostetun tilan alueilla. Mahdollinen korjausliike voi olla mahdollinen, mutta kokonaisuutena markkina on myös NASDAQ futuureissa hyvin vahvan näköinen teknisen analyysin näkökulmasta.

Seuraava selkeä vastustaso NASDAQ futuurissa olisi hintavälillä ~17500$ – 17700$ (markkinahuiput).

 
Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Long NASDAQ

Short NASDAQ

 

Viikon tapahtumat, jotka vaikuttivat markkinaan

Kuluneella viikolla oli myös Yhdysvaltain keskuspankin (FED) kokous, jossa saatiin tietoa korkatasoista sekä näkemyksiä niiden jatkosta. Korkotasoihin ei tullut tässä kokouksessa muutoksia ja korot pysyivät ennallaan, mutta kokouksessa käytiin keskustelua korkojen laskemisesta vuoden 2024 aikana, jonka seurauksena markkinoilla nähtiinkin suurta liikettä ylöspäin. Markkinat ovat odottaneet korkojen laskua jo pitkään, mutta nyt aiheesta saatiin ainakin osittain varmentavaa tietoa, että koronlaskut voivat alkaa olemaan ajankohtaisia lähitulevaisuudessa. Yhdysvaltojen inflaatio on myös edelleen laskusuhteessa, joka tukee myös näkemystä mahdollisiin koronlaskuihin. Tulevat korkopäätökset tulevatkin hyvin todennäköisesti vaikuttamaan markkinoihin suuresti. Seuraava FEDin kokous on tammikuun 2024 lopussa.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta