FED Ei Tehnyt Muutoksia Ohjauskorkoihin

Keskiviikkona 31.1.2024 saatiin uutta talousdataa Yhdysvalloista, kun FED (Federal Reserve) piti ohjauskorot paikallaan.

Ohjauskorko pysyi ennallaan

Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve tiedotti keskiviikkona, että he pitävät ohjauskorkonsa samalla tasolla, eli 5,25% – 5,50% välillä.

Markkinat odottavat vuodelle 2024, että FED laskisi ohjauskorkoa. Ajankohta korkojen laskulle on kuitenkin vielä avoinna. FEDin tiedotteen mukaan keskuspankki ei suunnittele ohjauskoron laskua ennen kuin sillä on vahvempi luottamus, että inflaatio laskee. Inflaatio on tavoitteena saada 2% tasolle.

Markkinat reagoivat voimakkaasti FEDin päätökseen sekä Jerome Powellin puheeseen. Puhessaan Powell toi myös esille, että korkojen lasku ei välttämättä ole oleellinen vielä maaliskuussa, jota markkinat ovat voineet odottaa. Tämä muun muassa aiheutti markkinoilla suurta myyntipainetta.

Seuraava FOMC-kokous pidetään maaliskuussa.

 
S&P500 ja NASDAQ indeksit ottivat suurta liikettä alaspäin:

S&P500

NASDAQ

Vaikka markkinoilla nähtiinkin suurta liikettä alaspäin, ovat markkinat olleet pitkään vahvassa nousutrendissä ja kyseisten indeksien tekninen kuva on edelleen vahvan näköinen. Jos lasku markkinoilla jatkuu tulevina päivinä ja liukuvat keskiarvot saadaan rikottua alaspäin, voidaan markkinoilla myös nähdä suurempaa korjausliikettä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!