Markkinakatsaus Viikko 5

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 4892,95$ ja sulkeutui hintaan 4958,62$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,34%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin paljon liikettä ylös- sekä alaspäin. S&P500 otti heti alkuviikosta liikettä ylöspäin, mutta keskiviikkona markkinoilla nähtiin suurempi laskupäivä (-1,61%). Laskun syynä oli suuresti FEDin päätös pitää ohjauskorot paikallaan sekä Jerome Powellin puhe. Pääset lukemaan keskiviikon tapahtumista aikaisemmin viikolla julkaistusta artikkelista tästä.

Keskiviikon suuremman laskupäivän jälkeen hinta kuitenkin jatkoi vahvaa nousua loppuviikon ajan, ja indeksissä noustiin taas uusiin huippuihin. S&P500 on jo lähellä 5000$ hintaa, joka voi mahdollisesti toimia hetkellisenä, psykologisena, vastuksena hinnan nousulle. Yksi vaikuttava tekjiä markkinoiden nousuun loppuviikosta oli myös Yhdysvalloista saatava vahva talousdata (mm. työllisyysraportti).

Kokonaisuutena markkina näyttää hyvin vahvalle ja on selkeässä nousutrendissä. Keskiviikkona nähty korjausliike ei myöskään jatkunut enää loppuviikon aikana, ja loppuviikon aikana nähtävät kynttilät indikoivat myös vahvasta noususta. Perjantain päiväkynttilälle tuli kuitenkin pieni myyntipaineesta kertova häntä, joka hieman indikoi vastusta hinnan nousulle.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 117438,03$ ja sulkeutui hintaan 17642,73$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,17%.

NASDAQin puolella nähtiin kuluneella viikolla myös paljon liikettä ylös- sekä alaspäin. Graafi näyttää samantapaiselle S&P500 indeksin kanssa. Alkuviikosta nähtiin hieman nousua, kunnes keskiviikkona myös NASDAQin puolella nähtiin suurta laskua. Loppuviikkosta markkina jatkoi kuitenkin nousuun sekä uusiin huippuihin. Hinta ei kuitenkaan mennyt niin suuresti uusin huippuihin, verrattuna S&P500 indeksiin. Markkinaan vaikutti suuresti myös kuluneella viikolla olleet tapahtumat ja taloudata samaan tapaan kuin S&P500 indeksissä.

Jos NASDAQin puolella ei nähdä tulevalla viikolla selkeää nousua ja hinta ottaa liikettä alaspäin, voi nykyiselle hintatasolle muodostua väliaikainen huippu, joka voi toimia potentiaalisena vastustasona (merkattuna kolmanteen kuvaan).

NASDAQ näyttää kokonaisuutena kuitenkin hyvin vahvalle ja on selkeässä nousutrendissä.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta