Markkinakatsaus Viikko 7

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5026,83$ ja sulkeutui hintaan 5005,56$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -0,42%.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin pitkästä aikaa laskua useamman nousuviikon jälkeen. Markkinoilla nähtiin vahvaa laskua alkuviikosta, erityisesti tiistaina, kun Yhdysvalloista saatiin uutta inflaatiodataa. Pääset lukemaan aiheesta lisää aikaisemmin viikolla julkaistusta artikkelista tästä.

Tiistain päiväkynttilälle saatiin kuitenkin selkeä ostopaineesta kertova häntä kynttilän alapuolelle, ja markkina ottikin keskiviikkona ja torstaina vahvaa liikettä ylöspäin. Perjantaina markkina kuitenkin jatkoi laskuaan johtaen viikon laskuun.

Jotta markkina pääsisi jatkamaan ylöspäin, pitäisi hinnan päästä rikkomaan aikaisempi huippu hinnassa ~5050$. Potentiaalista tukea hinta voi saada EMA25 tasolta (keltainen viiva graafeilla). Tälle tasolle asettuu myös kuluneen viikon tiistaina nähty pohja, josta saatiin vahvaa ostopainetta. Jos lasku markkinoilla jatkuu ja hinta rikkoo tämän tason alaspäin, voidaan markkinoilla nähdä suurempaakin laskua.

RSI-indikaattori on myös kääntynyt hieman laskuun, joka voi indikoida laskun jatkumisesta. Myös MACD-indikaattori alkaa olemaan käännekohdassa kääntymässä laskuun.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17942,28$ ja sulkeutui hintaan 17685,98$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -1,42%.

Myös NASDAQin puolella nähtiin laskua kuluneella viikolla. Lasku oli voimakkaampaa verrattuna S&P500 indeksiin.

Verraten S&P500 indeksiin, tiistain päiväkynttilälle saatiin enemmän myyntipaineesta kertovaa kynttilää, kun S&P500 indeksissä saatin päinvastaisesti ostopaineesta kertovaa kynttilää.

Jotta hinta pääsisi jatkamaan ylöspäin, täytyisi hinnan päästä rikkomaan aikaisempi huippu hinnassa ~18 000$. Potentiaalista tukea hinta voi saada EMA25 (keltainen viiva graafeilla) tasolta hinnassa ~17 450$, jonka lähellä myös kuluneen viikon tiistaina nähty pohja on.

RSI-indikaattori on kuitenkin kääntynyt laskuun sekä myös MACD-indikaattori on kääntynyt selkeämmin laskuun verrattuna S&P500 indeksiin. Nämä voivat indikoida laskun jatkumisesta vielä tulevien päivien ja viikkojen aikana.

Molempien indeksien kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida, että markkina on joka tapauksessa edelleen vahvassa nousutrendissä ja korjausliikkeet alaspäin kuuluvat osana nousumarkkinaan.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Treidaustapahtuma Helsingissä

Viikkokatsauksen yhteyteen haluamme myös ilmoittaa iloisesta uutisesta!

Olemme järjestämässä treidaamiseen ja sijoittamiseen liittyvää tapahtumaa Helsingissä yhteistyökumppanimme Vontobelin kanssa.

Tapahtumassa pääset tapaamaan meidät sekä muita sijoittajia ja treidaajia. Pääset kuulemaan esityksiä, verkostoitumaan ja keskustelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Tapahtumassa on lisäksi syömis- ja juomatarjoilua.

Tapahtuma on osallistujille ilmainen.

Tapahtuma järjestetään maaliskuussa 6.3.2024 kello 17-21.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ilmoittautumisesta löydät täältä.

Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen ennakkoon.

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Verkkokurssi Treidaamisesta