Markkinakatsaus Viikko 9

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5093,00$ ja sulkeutui hintaan 5137,07$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 0,87%. Helmikuun aikana indeksi nousi kaikkiaan hieman reilu 5%.

Kuluneella viikolla markkinat jatkoivat taas ylöspäin, vaikka alkuviikosta nähtiinkin pientä laskua markkinoilla. Markkinoilla ei vieläkään olla nähty suurempaa korjausliikettä, vaan markkina on jatkanut tasaiseen tahtiin ylöspäin. S&P500 indeksi teki perjantaina taas uudet kaikkien aikojen huiput.

Graafille piirtyi myös useammalta päivältä ostopaineesta kertovia häntiä (tiistai, keskiviikko ja torstai). Perjantaina markkinoilla nähtiin vahvaa nousua.

Kuluneen useamman kuukauden nousun aikana markkinalla ei olla nähty kunnollista korjausliikettä, vaan kaikki liikkeet alaspäin ovat olleet hyvin maltillisia ja esimerkiksi EMA25 on toiminut selkeänä tukitasona.

RSI-indikaattori alkaa olemaan päiväkynttilöillä ylimyydyssä tilassa, ja viikkokynttilöillä markkina on selkeämmin yliostetussa tilassa. Nämä voisivat indikoida potentiaalisesta korjausliikkeestä, mutta tähän mennessä korjausliikkeet ovat olleet hyvin pieniä. Jotta markkinoilla voitaisi nähdä potentiaalisesti suurempaa korjausliikettä, tulisi markkinan muun muassa läpäistä graafeilla näkyvä keltainen viiva (EMA25).

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 17970,21$ ja sulkeutui hintaan 18302,91$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,85%. Helmikuun aikana indeksi nousi kaikkiaan hieman reilu 5%.

Myös NASDAQin puolella markkina jatkoi ylöspäin kuluneella viikolla. Nousu oli vahvempaa, kuin S&P500 indeksissä.

Alkuviikosta markkina otti hieman liikettä alaspäin, mutta loppuviikosta markkina jatkoi todella vahvaa nousua johtaen indeksin uusiin kaikkien aikojen huipuihin. Tiistain, keskiviikon ja torstain kynttilöille saatiin myös selkeät ostopaineesta kertovat hännät. Erityisesti tiistai- ja torstaipäivän kynttilöillä nämä hännät olivat todella ”vahvat”. Perjantaina indeksissä nähtiin todella vahvaa nousua.

RSI-indikaattori ei päiväkynttilöillä ole vielä ylimyydyssä tilassa, mutta viikkokynttilöitä katsoessa markkina näyttää kuitenkin olevan yliostettu.

NASDAQin puolella olleet korjausliikkeet ovat olleet myös todella maltillisia, ja EMA25 taso on toiminut useaan kertaan tukitasona, vaikka muutaman kerran hinta onkin käynyt hieman sen alapuolella.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Treidaustapahtuma Helsingissä

Muistathan tapahtumamme ensiviikolla 6.3.2024!

Järjestämme treidaamiseen ja sijoittamiseen liittyvää tapahtuman Helsingissä yhteistyökumppanimme Vontobelin kanssa.

Tapahtumassa pääset tapaamaan meidät sekä muita sijoittajia ja treidaajia. Pääset kuulemaan esityksiä, verkostoitumaan ja keskustelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Tapahtumassa on lisäksi syömis- ja juomatarjoilua.

Tapahtuma on osallistujille ilmainen.

Tapahtuma järjestetään maaliskuussa 6.3.2024 kello 17-21.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ilmoittautumisesta löydät täältä.

Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen ennakkoon.

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Affiliatelinkit merkattu *-merkillä

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!