Markkinakatsaus Viikko 12

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5154,77 ja sulkeutui hintaan 5234,17$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,54%

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin vahvaa nousua ja indeksi meni taas uusiin ATH-lukemiin. Eritysesti tiistaina ja keskiviikkona markkinalla nähtiin vahvat nousupäivät. Muina päivinä saatiin laskupäiviä, mutta ne olivat huomattavasti pienempiä verrattuna tiistain ja keskiviikon nousupäiviin.

Viikolla saatiin Yhdysvalloista myös uusi korkopäätös, joka on yksi tekijä kuluneen viikon nousuun. Pääset lukemaan aiheesta lisää täältä.

Kokonaisuutena markkina näyttää hyvin vahvalle ja hinta on selkeästi kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella. Torstain päiväkynttilälle saatiin hieman myyntipaineesat kertovaa häntää ja indeksissä nähtiinkin laskupäivä perjantaina. Hinta ei kuitenkaan laskenut kovinkaan paljoa verraten viikolla nähtyyn nousuun.

RSI-indikaattori alkaa lähenemään yliostettua tilaa, mutta ei kuitenkaan ole vielä yli arvon 70, jota voidaan yleisesti pitää yliostettuna. MACD-indikaattori on myös kääntynyt takaisin nousuun, kun se hetki sitten oli jo hieman kääntynyt laskusuuntaan.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18024,24$ ja sulkeutui hintaan 18339,44. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan 1,75%

Myös NASDAQ indeksissä tehtiin kuluneella viikolla uudet ATH-lukemat. Hinta kävi hetkellisesti EMA25 tason alapuolella, mutta markkina jatkoi sieltä vahvasti ylöspäin. Torstain ja perjantain päiväkynttilöille saatiin hieman myyntipaineesta kertovia häntiä, jotka voisivat indikoida jonkinlaisista laskupäivistä tulevalle viikolla.

Kokonaisuutena markkina on kuitenkin hyvin vahvan näköinen, ja hinta on pysynyt kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella lukuunottamatta hetkellisiä EMA25 tason rikkoutumisia alaspäin.

MACD-indikaattori on myös pikkuhiljaa kääntymässä nousuun, kun se on ollut laskussa hetken aikaa. Graafia päiväkynttilöitä katsoessa markkina ei näytä myöskään olevan yliostettu.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

ILMAINEN WEBINAARI

Järjestämme 18.4.2024 kello 17-18 ilmaisen webinaarin yhteistyössä Vontobelin kanssa.

Webinaarissa on tietoa viputuotteista sekä niiden toiminnasta ja käytöstä. Lisäksi webinaarissa on puhetta nykyisestä markkinatilanteesta ja teknisestä analyysistä.

Ilmoittautuminen webinaariin on nyt auki. Ilmoittautumalla webinaariin sähköpostiisi pitäisi tulla myös tallenne webinaarista, jos et pääse varsinaiseen webinaariin osallistumaan.

Tärkeä huomautus:

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!