Markkinakatsaus Viikko 21

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5305,35$ ja sulkeutui hintaan 5304,71$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -0,01%.

Kuluneella viikolla nähtiin markkinaliikkeitä ylös- sekä alaspäin S&P500 indeksissä. Viikkotasoa tarkastellessa indeksi kuitenkin sulkeutui samoille tasoille, mistä se maanantaina avautui.

Alkuviikosta markkinalla nähtiin pientä nousua, mutta torstaina markkinalla nähtiin iso laskupäivä. Indeksin isoa kuvaa katsoessa tekninen kuva on kuitenkin edelleen hyvin vahvan näköinen. Osa syy vahvaan laskuun oli muun muassa Yhdysvaltain julkaisema data uusien asuntojen myynnistä, joka osoittautui heikoksi. Hinta on joka tapauksessa edelleen kaikkien graafeilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella, eikä näitä ole rikottu alaspäin.

RSI-indikaattori on myös palautunut läheltä yliostettua tilaa takaisin alaspäin.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18559,22$ ja sulkeutui hintaan 18808,35$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +1,34%.

Kuluneella viikolla NASDAQ oli hieman vahvempi verrattuna S&P500 indeksiin. Hinta nousikin selkeästi viikkotasolla, verraten S&P500 indeksiin, jossa viikkotasolla ei juuri nähty muutosta.

Myös NASDAQIn puolella torstaina nähtiin kuitenkin vahva laskupäivä, mutta hinta nousi hyvin vahvasti ylöspäin perjantaina. Isoa kuvaa tarkastellessa tekninen kuva näyttää hyvin vahvalle, ja hinta on kaikkien graafeilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella, eikä näitä ole rikottu alaspäin.

Kuluneella viikolla merkittävä uutinen oli myös NVIDIAn julkaisema tulos, joka osoittautui hyvin positiiviseksi. NVIDIA on NASDAQ indeksissä myös isommalla painoarvolla verraten S&P500 indeksiin, mikä vaikutti NASDAQin parempaan suoriutumiseen kuluneella viikolla.

RSI-indikaattori alkaa lähenemään yliostettua tilaa NASDAQIn puolella, jota on hyvä pitää silmällä tulevien viikkojen aikana.

Graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot:

  • Keltainen: EMA25
  • Sininen: SMA50
  • Punainen: SMA200

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!