Markkinakatsaus Viikko 22

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5315,91$ ja sulkeutui hintaan 5277,50$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -0,72%. Pörssiviikko oli Yhdysvalloissa vain 4 päiväinen, kun maanantaina Yhdysvalloissa oli markkinat kiinni pyhäpäivän vuoksi.

Kuluneella viikolla markkinoilla nähtiin melko laajaa laskua. Ainut nousupäivä S&P500 indeksissä oli perjantaina, mutta päivän aikana nähtiin kuitenkin suurta hetkellistä liikettä alaspäin.

Hinta kävi rikkomassa EMA25 tasoa alaspäin sekä kävi perjantaina melkein koskettamassa SMA50 tasoa. EMA25 ja SMA50 väliseltä alueelta hinta näytti kuitenkin saavan tukea, ja perjantaina indeksi pääsi sulkeutumaan näiden molempien liukuvien keskiarvojen yläpuolelle. Myös perjantain päiväkynttilä indikoi vahvasta ostopaineesta. Markkinan tekninen kuva ei ehtinyt siis kääntymään vielä niin paljoa negatiivisemmaksi.

Viikolla saatiin myös paljon talousdataa Yhdysvalloista. Oleellisimpina oli muun muassa perjantaina Yhdysvalloista saadut PCE-luvut, jotka olivat melko pitkälti odotuksien mukaiset. Suurta hetkellistä laskua perjantaina kuitenki aiheutti Chicago Business Parometer (PMI), joka osoittautui heikoksi.

Kokonaisuutena S&P500 indeksi näyttää teknisesti vielä positiiviselle, erityisesti, kun perjantaina päästiin sulkeutumaan takaisin kaikkien graafilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolelle. Kuluneen viikon lasku voi olla siis täysin tavallinen korjausliike markkinoilla, jotka kuuluvat nousutrendeihin. Jos markkinat kuitenkin jatkavat laskuaan, ja EMA25 ja SMA50 rikotaan selkeästi alaspäin, voi markkinan tekninen kuva heikentyä.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18885,15$ ja sulkeutui hintaan 18536,65$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin laskua, kaikkiaan -1,84%.

Myös NASDAQ:n puolella nähtiin kuluneella viikolla laskua.

Tiistaina ja keskiviikkona nähtiin hieman nousua, eli NASDAQ oli hieman vahvempi tällöin verrattuna S&P500 indeksiin. Torstaina ja perjantaina nähtiin kuitenkin laskua.

Perjantaina rikottiin myös hetkellisesti EMA25 tasoa, mutta hinta nousi perjantain viimeisillä tunneilla vahvasti aiheuttan perjantain päiväkynttilälle vahvan ostopaineesta kertovan hännän. Perjantain vahvaan liikkeeseen vaikutti muun muassa Yhdysvalloista tullut talousdata, samoin kuin S&P500 indeksissä.

NASDAQ:n tekninen kuva pysyy myös toistaiseksi positiivisena isossa kuvassa, koska hinta pääsi sulkeutumaan kaikkien graafeilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolelle. Jos markkinat kuitenkin jatkavat laskuaan, ja EMA25 ja SMA50 rikotaan selkeästi alaspäin, voi markkinan tekninen kuva heikentyä.

Graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot:

  • Keltainen: EMA25
  • Sininen: SMA50
  • Punainen: SMA200

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!