Markkinakatsaus Viikko 23

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5297,15$ ja sulkeutui hintaan 5346,98$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +0,94%.

Viime viikolla markkinat jatkoivat vahvasti ylöspäin. Sitä edeltävänä viikkona nähty liike alaspäin jäi vain hetkelliseksi korjausliikkeeksi, ja S&P500 indeksissä nähtiin viime viikolla taas uuden kaikkien aikojen huiput.

Korjausliikkeen aikana EMA25 ja SMA50 välinen alue toimi tehokkaana tukitasona, jota kävimme myös läpi edellisen markkinakatsauksen yhteydessä. Teknisesti indeksi näyttää edelleen hyvin vahvalle, ja hinta on kaikkien graafeilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella. Perjantain päiväkynttilälle saatiin kuitenkin vahva myyntipaineesta kertova häntä kynttilän yläpuolelle, mikä voi indikoida mahdollisesta liikkeestä alaspäin tulevien päivien aikana.

Jos markkinalla nähdään liikettä alaspäin, voi EMA25 ja SMA50 toimia potentiaalisina tukitasoina. Näiden rikkoutuessa alaspäin muuttuisi tekninen kuva heikommaksi.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18666,72$ ja sulkeutui hintaan 19000,95$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +1,79%.

Myös NASDAQ:n puolella nähtiin kuluneella viikolla vahvaa nousua, ja hinta meni taas uusiin kaikkien aikojen huippuihin.

Kuten S&P500 indeksissä, myös NASDAQ indeksissä nähty korjausliike alaspäin jäi vain hetkellisesti, ja EMA25 ja SMA50 välinen alue toimi selkeänä tukitasona. Maanantaina hinta kävi vielä hetkellisesti koskettamassa EMA25 tasoa, josta hinta kuitenkin otti vahvaa liikettä ylöspäin ja maanantain päiväkynttilälle piirtyi vahva ostopaineesta kertova häntä kynttilän alapuolelle. Perjantain päiväkynttilälle saatiin kuitenkin myyntipaineesta kertova häntä kynttilän yläpuolelle, kuten S&P500 indeksissä.

Teknisesti katsottuna indeksi näyttää kokonaisuutena hyvin vahvalle, ja hinta on kaikkien graafeilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella.

Jos markkinalla nähdään liikettä alaspäin, voi EMA25 ja SMA50 toimia potentiaalisina tukitasoina. Näiden rikkoutuessa alaspäin muuttuisi tekninen kuva heikommaksi.

Graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot:

  • Keltainen: EMA25
  • Sininen: SMA50
  • Punainen: SMA200

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!