Markkinakatsaus Viikko 24

Tässä artikkelissa käsittelemme kuluneen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5341,22$ ja sulkeutui hintaan 5431,61$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +1,69%.

Edellisellä viikolla markkinat jatkoivat vahvaa nousua ylöspäin ja indeksi teki uudet ATH-lukemat. S&P500 indeksi on noussut tämän vuoden alusta jo noin +15%.

Edellisen viikon nousuun yksi vaikuttava tekijä oli myös keskiviikkona julkaistut CPI-luvut Yhdysvalloista, jotka olivat odotuksiin nähden positiivisemmat. Keskiviikkona saatiin myös uusi korkopäätös Yhdysvalloista, ja odotuksien mukaisesti korkotasoon ei tehty vielä muutoksia.

Teknisesti katsottuna markkina näyttää hyvin vahvalle, ja hinta on kaikkien graafilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella. Liukuvat keskiarvot ovat myös selkeässä noususuunnassa.

Viikon aikana usean päiväkynttilän kohdalle saatiin myös vahvoja ostopaineesta kertovia häntiä kynttilöiden alapuolelle, mikä kertoo ostajien aktiivisuudesta.

Markkinalta ei juurikaan pystytä havaitsemaan vahvoja vastustasoja, koska melkein joka viikko hinta on noussut uusiin ATH-lukemiin. Jos markkinalla nähdään korjausliikkeitä alaspäin, voi graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot toimia potentiaalisina tukitasoina tai -alueina.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18945,31$ ja sulkeutui hintaan 19659,80$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +3,77%.

Myös NASDAQ:n puolella nähtiin edellisellä viikolla vahvaa nousua, ja hinta nousi myös uusiin ATH-lukemiin. NASDAQ indeksi on noussut tämän vuoden alusta jo noin 18%.

NASDAQ:n nousuun vaikutti myös suuresti viikolla tullut makrodata (mm. aikaisemin mainittu CPI-julkistus). Useissa teknologiayhtiöissä nähtiin myös vahvaa nousua, jotka nostivat etenkin NASDAQ indeksiä vahvemmin.

Teknisesti katsottuna markkina näyttää hyvin vahvalle, ja hinta on kaikkien graafilla näkyvien liukuvien keskiarvojen yläpuolella. Liukuvat keskiarvot ovat myös selkeässä noususuunnassa.

Viikon aikana nähtiin vahvoja nousevia kynttilöitä, ja ainut pienempi laskupäivä oli torstaina. Torstain päiväkynttilälle saatiin kuitenkin selkeä ostopaineesta kertova häntä kynttilän alapuolelle.

Markkinalta ei juurikaan pystytä havaitsemaan vahvoja vastustasoja, koska melkein joka viikko myös NASDAQ:n hinta on noussut uusiin ATH-lukemiin. Jos markkinalla nähdään korjausliikkeitä alaspäin, voi graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot toimia potentiaalisina tukitasoina tai -alueina.

Graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot:

  • Keltainen: EMA25
  • Sininen: SMA50
  • Punainen: SMA200

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Uusi Verkkokurssi!

Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin​

Julkaisimme ennakkomyyntiin juuri uuden verkkokurssin liittyen treidaamiseen sekä erityisesti ammattimaiseen ja kehittyneeseen tekniseen analyysiin!

Kurssilla käsitellään syvällisesti teknistä analyysia, indikaattoreita, työkaluja sekä miten teknistä analyysia voidaan hyödyntää tehokkaasti omissa analyysimenetelmissä.

Kurssi on nyt ennakkomyynnissä -30% alennuksella koodilla ”MTAEM30”. Jos kyseinen kurssi ja aihe kiinnostaa, ja haluaisit päästä opiskelemaan aihetta lisää, kannattaa ennakotilaajan etu hyödyntää pikimmiten!

Pääset lukemaan lisää kurssista ja sen sisällöstä alla olevasta painikkeesta!

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.

Ennakkomyynti -30%!

Uusi verkkokurssimme ”Mastering Technical Analysis – Ammattilaisen Työkalut Markkinoiden Analysointiin” on nyt ennakkomyynnissä!

Tutustu kurssiin ja hyödynnä alennuskoodi ”MTAEM30” alla olevasta painikkeesta!