Markkinakatsaus Viikko 37

Tässä artikkelissa käsittelemme edellisen viikon tapahtumia markkinoilla teknisen analyysin näkökulmasta.

S&P 500

Viikko avautui S&P500 indeksissä hintaan 5442,07$ ja sulkeutui hintaan 5626,01$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +3,38%.

Edellisellä viikolla S&P500 indeksi nousi vahvasti ylöspäin sitä edeltävän viikon laskun jälkeen.

Teknisesti katsottuna S&P500 indeksi on taas toistaiseksi kääntynyt paremmaksi. Hinta pääsi rikkomaan EMA25 ja SMA50 liukuvat keskiarvot takaisin ylöspäin, mikä asettaa teknistä kuvaa taas vahvemmaksi. Hinta ei myöskään rikkonut viikon 36 pohjia. Keskiviikkona nähtiin hetkellistä ja vahvaa liikettä alaspäin, mutta päivän lopuksi päivä päättyi vahvaan nousuun. Keskiviikon päiväkynttilälle piirtyi myös vahva häntä päiväkynttilän alapuolelle, joka voi antaa näkemystä markkinan suunnasta. Hinta lähenee indeksin ATH-lukemia, josta voi vielä löytyä mahdollista vastusta hinnan nousulle. Kokonaisuudesssaan indeksin tekninen kuva näyttää toistaiseksi kuitenkin paremmalta verraten edelliseen markkinakatsaukseen.

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

NASDAQ

Viikko avautui NASDAQ indeksissä hintaan 18579,80$ ja sulkeutui hintaan 19514,58$. Viikon aikana markkinoilla nähtiin nousua, kaikkiaan +5,03%.

Myös NASDAQ:n puolella nähtiin edellisellä viikolla vahvaa nousua.

Teknisesti katsottuna NASDAQ indeksin tekninen kuva on parantunut, mutta on edelleen heikomman näköinen verraten S&P500 indeksiin. Hinta on päässyt läpäisemään EMA25 ja SMA50 liukuvat keskiarvot takaisin ylöspäin, mutta EMA25 liukuva keskiarvo on edelleen SMA50 liukuvan keskiarvon alapuolella. Matkaa indeksin ATH-lukemiin on myös selkeästi enemmän verraten S&P500 indeksiin. Viikon aikana piirtyneet päiväkynttilät ovat hyvin samantapaisia S&P500 indeksin kanssa. Huomiona voidaan erityisesti nostaa keskiviikon päiväkynttilä, josta voidaan huomioida samat asiat, kuin S&P500 indeksin puolella. Mahdollisia vastustasoja NASDAQ:n puolelta voi löytää kuitenkin selkeämmin ja useamman verraten S&P500 indeksiin.

Tällä viikolla keskiviikkona Yhdysvalloista saadaan myös uusi korkopäätös, joka voi aiheuttaa merkittävästi markkinaliikkeisiin sekä indeksien tekniseen kuvaan.

Graafeilla näkyvät liukuvat keskiarvot:

  • Keltainen: EMA25
  • Sininen: SMA50
  • Punainen: SMA200

Hyödynnä markkinaliikkeitä molempiin suuntiin:

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Opas treidaamiseen tarvittavista välineistä

Lataa Ilmainen Opas!

Lue Lisää

Yhteisö

Kurssit

Yritys

Perustaja

Yhteistyöt

Seuraa Sosiaalisessa Mediassa

Risk Disclosure: Futures and forex trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones’ financial security or life style. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. Live Trade Room Disclosure: This presentation is for educational purposes only and the opinions expressed are those of the presenter only. All trades presented should be considered hypothetical and should not be expected to be replicated in a live trading account. Please see full disclaimer here.